Cazurile de boală diareică se raportează în continuare. 17 internări în patru zile, trei rezultate pozitive pentru rotavirus şi salmonella

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii mai mici de 5 ani care ajung în spitalele din judeţ şi sunt diagnosticaţi cu boală diareică acută (BDA) cu deshidratare sunt în continuare sub lupa DSP, în intervalul 25-28 februarie raportându-se 17 cazuri internate, trei rezultate ale investigaţiilor dovedindu-se pozitive pentru rotavirus şi salmonella.

Din cele 17 internări raportate de Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, doi pacienţi au fost transferaţi, la solicitarea părinţilor, la spitale din Craiova (Spitalul „Victor Babeş“), respectiv Bucureşti (Spitalul „Matei Balş“).

Personalul medical a recoltat în toate aceste cazuri probe de laborator, probe care au fost iniţial lucrate în laboratorul DSP şi trimise spre confirmare laboratorului Institutului Cantacuzino din Capitală. Trei dintre rezultate sunt pozitive (două pentru rotavirus – un caz internat la SJU Slatina şi cazul copilului transferat în Bucureşti şi unul pentru salmonella – internat la SJU Slatina. Şase dintre rezultate au fost negative (pentru salmonella, shigella, yersinia enterocolita, campylobacter si rotavirus), iar pentru celelalte opt cazuri suspecte se aşteaptă în continuare rezultatul.

În cele 13 zile de când Ministerul Sănătăţii a impus raportarea cazurilor de boală diareică acută cu deshidratare la copiii mai mici de 5 ani s-au adunat: două cazuri pozitive cu infecţia intestinala cu Escherichia Coli Enteropatogen(EPEC ) – nu s-a confirmat forma care elimină toxina responsabilă de complicaţiile suferite de copiii trataţi la Spitalul „Marie Curie“; patru cazuri pozitive pentru rotavirus; un caz  pozitiv pentru infecţia cu Salmonella; opt cazuri cu rezultate negative pentru salmonella, shigella, yersinia enterocolita, campylobacter şi rotavirus şi opt cazuri suspecte –probe în lucru.

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite