Alertă la spitalul din Vaslui: măsuri speciale în cazul unui bebeluş internat cu boală diareică acută şi deshidratare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bebeluş de şapte luni a fost transferat de la Spitalul Municial Huşi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, după ce a fost diagnosticat cu rotavirus, prezentând o formă severă de boală diareică.

Cazul a fost raportat vineri, 26 februarie, de conducerea unităţii sanitare atât la Direcţia de Sănătate Publică Vaslui, cât şi la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Capitală.
Potrivit conducerii SJU Vaslui, copilul este din comuna vasluiană Hoceni şi a fost adus de la Spitalul  Municipal din Huşi.
„Copilul a fost dagnosticat cu boală diareică acută, cu rotavirus, confirmat pozitiv de laboratorul nostru, având un grad de deshidratrare de cinci la sută. S-a luat decizia izolării sale într-un salon al secţiei de pediatrie, nefiind necesar transferul în altă unitate medicală. Din discuţia pe care am avut-o cu medicul pediatru care a preluat copilul, starea sa generală este bună”, a declarat directorul medical al SJU Vaslui, dr. Lelia Croitoru.

Copilul va rămâne în continuare internat în spitalul vasluian, unde va fi supus unor investigaţii suplimentare. ”În prezent, se lucrează testele pentru E-coli, pentru a se vedea dacă în acest caz este vorba şi despre o infecţie cu această bacterie”, aprecizat managerul spitalului Ana Rinder. 

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite