Băiat omorât de tată, într-un sat din Vaslui. Andrei a fost ucis pe când ajuta la tăiatul porcului

0
Publicat:

Un bărbat din Vaslui și-a rănit mortal fiul pe fondul consumului de alcool și al unor probleme psihice netratate. Băiatul era maltrat de tatăl său de ani de zile, care de multe ori îl bătea fără motiv.

Andrei a murit în urma agresiunii tatălui său FOTO Vremea Nouă
Andrei a murit în urma agresiunii tatălui său FOTO Vremea Nouă

O crimă înfiorătoare a avut loc duminică, 11 decembrie, în satul Ivănești, comuna vasluiană Pădureni. Andrei, un băiat de 14 ani, a fost înjunghiat mortal de tatăl său cu un cuțit cu care se pregătea să taie porcul.

Bărbatul era beat și l-a lovit pe băiat fără niciun motiv. O ambulanță și un echipaj SMURD s-au deplasat rapid la fața locului, dar nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața băiatului.

Andrei locuia doar cu tatăl său, Gigel Manta. Avea o viață grea alături de acesta. Bărbatul se îmbăta des și își vărsa nervii pe băiat. Victimele agresivității sale au fost de-a lungul anilor soția sa, dar și fiica cea mare.

Femeia a murit în urmă cu doi ani, iar din acel moment viața celor doi copii a devenit un coșmar. Fiica cea mare s-a măritat, iar vecinii spun că a ales această soluție ca să scape de iadul de acasă. Andrei a rămas acasă, iar tatăl lui îl punea să muncească ca un om mare.

Și-a rupt un deget și avea mai multe răni pe corp făcute de calul pe care îl avea în grijă, dar și de la muncile pe care le făcea zilnic.

Preluat de către DGASPC, dar lăsat pe mâna tatălui abuziv

Cazul lui Andrei a ajuns și în atenția DGASPC Vaslui, ai cărui reprezentanți l-au preluat pe băiat și l-au dus într-un centru al instituției. La scurt timp, tatăl lui a venit și l-a luat acasă.

„Știu că tatăl său, acest Gigel Manta, a luat-o pe bunica din Leoiști și au mers la centru și l-au luat acasă. Asistenta socială a mai monitorizat cazul, dar nimeni nu a putut să prevadă că el va face așa ceva. Era, într-adevăr, agresiv la băutură. Și parcă un pic dezechilibrat mintal, dar chiar și așa nu te așteptai să își omoare propriul copil”, a declarat Temistocle Diaconu, primarul comunei Pădureni, pentru Vremea Nouă.

În ziua fatidică, Andrei îl ajuta pe tatăl lui la tăiatul porcului. Voia să îi facă pe plac, ca întotdeauna, dar bărbatul l-a atacat cu un cuțit și l-a înjunghiat fără ca băiatul să se poată apăra sau fugi.

Gigel Manta a fost reținut de polițiști și va fi propus la arestare sub acuzația de omor sub forma violenței în familie. Dacă va fi găsit vinovat, riscă o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite