Artista Nicola, cucerită iremediabil de dealurile cu vii de la Huși: „Îmi vine să mă mut aici“ VIDEO

0
Publicat:

Artista s-a declarat impresionată de zona viticolă a Hușiului, de liniște și oaza de verdeață pe care a întâlnit-o și a mărturisit că este tentată să se mute acolo.

Nicola a mărturisit că este tentată să se mute în zona Hușiului FOTO Vremea Nouă
Nicola a mărturisit că este tentată să se mute în zona Hușiului FOTO Vremea Nouă

Nicola, una dintre cele mai cunoscute artiste ale României, care, în 2003 a reprezentat țara cu succes la Eurovision, a fost invitată în urmă cu câteva zile la Huși pentru un spectacol caritabil, susținut pentru Andrei Petcu, un student care are nevoie de sprijin în această perioadă.

După recital, artista a vizitat zona, atrasă de loc și ospitalitatea localnicilor. Impresionată de „orașul dintre vii”, artista a înregistrat câteva filmulețe, pentru fanii ei de pe rețelele de socializare, unde a vorbit la superlativ despre aceste locuri.

O înregistrare video postată pe pagina personală de Facebook a artistei a strâns până acum zeci de mii de vizualizări și sute de comentarii. Nicola s-a declarat fascinată de viile din zonă și, de altfel, de tot ce a întâlnit.

„Am ajuns într-un loc absolut minunat. Trebuie să vă arăt cum se vede de sus orașul Huși. Sunt atât de impresionată! Ăsta este un castel la care venea Ceaușescu cu elicopterul. Nu am știut asta până astăzi. Au un vin aici… vă spun eu… excelent. Oriunde te uiți este viță de vie. Câtă producție! Este atâta liniște și atâta verde, că îmi vine să mă mut aici, pe cuvântul meu de onoare”, mărturisește artista. 

Nicola s-a declarat impresionată de oameni și de tot ceea ce a văzut, cum ar fi, de pildă, fabrica de vinuri spumante și petiante, o atracție a comunității viticole de la Huși.

Viticultorii din Huși arată că pentru a asigura calitatea vinurilor sunt folosite soiuri specifice de struguri. Acestea includ atât soiuri albe, cât și soiuri negre și roz:

- Soiuri albe: Fetească Regală, Fetească Albă, Chardonnay, Zghihara de Huși, Tămâioasă Românească, Francușă, Traminer Roz, Aligote, Riesling de Rhin, Pinot Gris;

- Soiuri negre/roze: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Fetească Neagră, Babeasca Neagră, Syrah, Busuioacă de Bohotin.

Vinurile spumante de calitate roz se obțin din struguri negri sau roz, prin macerare peliculară. De asemenea, vinurile spumante de calitate albe se obțin și din struguri negri sau roz, fără macerare, prin vinificare în alb.

Pentru producerea vinurilor spumante de calitate de tip aromat, se folosesc soiuri precum Tămâioasă Românească, Busuioacă de Bohotin, Traminer Roz și Muscat Ottonel. Aceste soiuri contribuie la caracteristicile aromatice distinctive ale acestor vinuri, consolidând reputația regiunii Huși ca producătoare de vinuri de excepție. 

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite