Efectul scandalului azilelor: o sută de bătrâni, îngrijiţi la Mănăstirea Bogdăneşti din Suceava, riscă să rămână pe drumuri

0
Publicat:

O sută de bătrâni, îngrijiţi la Mănăstirea Bogdăneşti din Suceava, riscă să rămână pe drumuri, dacă acest centru nu primeşte licenţa în urma controalelor declanşate după scandalul azilelor.

O sută de bătrâni sunt îngrijiți la centrul de la mănăstirea Bogdănești FOTO arhivă Adevărul
O sută de bătrâni sunt îngrijiți la centrul de la mănăstirea Bogdănești FOTO arhivă Adevărul

Centrul pentru bătrâni de la Mănăstirea Bogdăneşti din Suceava funcționează de 20 de ani, iar acum se află în renovare.

„De bătrânii de la Bogdănești are grijă bunul Dumnezeu, personalul monahal, personalul angajat, dar și credincioșii. Pentru că nu a existat o licență de funcționare, nu s-au putut implica instituțiile statului.

În acest moment, ne dorim să putem obține o licență de funcționare, să fim în acord cu tot ceea ce cere statul, iar bătrânii să aibă parte de acest serviciu și să fie liniștiți. Statul nu are soluții pentru a-i integra pe acești oameni în altă parte. 

Problema cu care ne confruntăm în acest moment este reprezentată de clădirea în care bătrânii au locuit ani buni. Casa bunicilor, așa cum îmi place mie să o numesc, necesită reparații.

În urma controalelor efectuate anul trecut, s-a stabilit ca în decurs de câteva luni să intrăm într-o amplă lucrare de renovare", a povestit starețul Mănăstirii Bogdăneşti, potrivit Antena 3.

Pe lângă vârstnici, centrul găzduiește și tineri cu dizabilități părăsiți de familiile lor, care au fost preluați de stat, însă, după împlinirea vârstei de 18 ani, și-au găsit un cămin la Mănăstirea Bogdăneşti.

Avem peste 40 de persoane care se află la pat. Cel mai important ajutor este masa caldă. Sunt oameni care ne ajută să asigurăm masa caldă. Biserica are ușile deschise pentru toată lumea. Ei pot fi părinții, bunicii sau prietenii noștri, oameni care în perioada lor de glorie au susținut statul", a mai spus starețul.

O femeie aflată în centrul de la Mănăstirea Bogdăneşti din Suceava este decanul de vârstă al centrului pentru bătrâni. Recent, ea a împlinit vârsta de 102 ani.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite