Arme deţinute ilegal şi substanţe interzise, confiscate din locuinţele a doi tineri din Bădeana

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arme confiscate de la tinerii din Bădeana FOTO IPJ Vaslui
Arme confiscate de la tinerii din Bădeana FOTO IPJ Vaslui

Poliţiştii specializaţi în arme, muniţii şi substanţe periculoase au ridicat trei arme neletale supuse autorizării, deţinute în mod ilegal de doi bărbaţi, din comuna Tutova. Pe numele acestora au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi al muniţiilor.

Sâmbătă, 11 iunie, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase şi poliţiştii Postului de Poliţie Tutova, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale au efectuat două percheziţii domiciliare pe raza localităţii Bădeana, comuna Tutova acţionând pentru combaterea infracţiunilor la regimul armelor şi muniţiilor.

De la locuinţele a doi bărbaţi, în vârstă de 31 de ani, respectiv de 35 de ani, poliţiştii au ridicat trei arme neletale supuse autorizării (două pistoale şi o puşcă cu aer comprimat) şi 1005 diaboluri din plumb, bunuri deţinute contrar prevederilor legale. De asemenea, au fost găsite şi mai multe tipuri de plante şi substanţe  susceptibile a avea efect halucinogen, în acest caz cercetările fiind preluate de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui.

"Armele şi diabolurile au fost ridicate de poliţişti în vederea efectuării de  cercetări în dosarul penal întocmit pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi al muniţiilor. În conformitate cu prevederile Codului Penal, deţinerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă", se precizează în comunicatul de presă al IPJ Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite