Aproximativ 70 de finanţişti vasluieni vor fi disponibilizaţi în perioada următoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Direcţia Generală de Finanţe Publice Vaslui s-a desfiinţat FOTO:adevarul
Direcţia Generală de Finanţe Publice Vaslui s-a desfiinţat FOTO:adevarul

Începnd de ieri, toate direcţiile de finanţe publice s-au desfiinţat, în loc lor fiind înfiinţate cele opt direcţii regionale. Asta înseamnă sute de disponibilizări în toată ţara. De la Vaslui aproximativ 70 de oameni vor pleca acasă, în acest moment nefiind transferat la regionala din Iaşi niciun angajat de la noi din judeţ.

Potrivit lui Valică Berescu, liderul sindicatului „Sed Lex“ Vaslui, nu se ştie exact câţi oameni vor fi disponibilizaţi de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Vaslui. Surse din cadrul instituţiei au spus că vor pleca acasă circa 65-70 de angajaţi, fără ca vreunul să fie transferat la strucuta generală ce se va înfiinţa la Iaşi. 

„Începând de ieri, DGFP Vaslui s-a desfiinţat şi, tot începând de ieri, a luat fiinţă Direcţia Regională a Finanţelor Publice Iaşi. Din păcate, e mare secretomanie. Nimeni nu ne spune câţi oameni vor primi preaviz, câţi oameni vor rămâne în sistem. Lumea este foarte îngrijorată şi, din nefericire, nu ştim ce să spunem oamenilor. Din discuţiile avute zilele trecute la Bucureşti, se pare că în jur de 70 de angajaţi de la Vaslui vor pleca acasă“, a spus Valică Berescu. 

Desfiinţarea Direcţiilor de Finanţe Publice din ţară s-a făcut conform Hotărârii de Guvern 520 din 2013, în locul lor fiind înfiinţate opt structuri regionale. 

Citeşte şi:

Administraţia Finanţelor Publice Vaslui, dată în judecată

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite