Air France anunţă noi disponibilizări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Air France continuă disponibilizările. FOTO: Reuters
Air France continuă disponibilizările. FOTO: Reuters

Compania franceză Air France a anunţat miercuri că vor urma 2 500 de disponibilizări până la sfârşitul lui 2014  pentru a respectă planul „Transform 2015”, informează publicaţia „Le Figaro”.

Air France are în vedere un nou val de concedieri. În timp ce compania a restrâns deja 5 600 de locuri de muncă între iunie 2011 şi iunie 2013, ca parte a planului de restructurare “Transform 2015”, o nouă etapă de disponibilizare voluntară va fi lansată, a anunţat Fredereric Gagey, Preşedintele-Director General al Air France, şi Xavier Broseta, Director de Resurse Umane, în urma şedinţei Comitetului Central al Companiei (CCC) de miercuri, 31 iulie.

Sindicatele, în frunte cu CGT, au anticipat disponibilizarea a 2500-3000 de angajaţi, ele fiind cele care la sfârşitul CCC au anunţat cifra restrângerii de 2 500 de locuri de muncă până la sfârşitul lui 2014.

Dar nu vor exista disponibilizări forţate”, au asigurat cei din conducerea Air France. Măsuri de plecări voluntare, angajaţi care lucrează cu jumătate de normă şi concedii fără plată sunt temele care  trebuie să fie în ordinea de zi a următoarei CCC, programată pentru 12 septembrie, înainte de începerea aplicării deciziilor pe 4 octombrie.

Air France motivează această strategie prin activităţile preconizate pe termen scurt şi mediu. Anul trecut au existat pierderi de 800 de milioane de euro şi probleme în partea de transport a mărfurilor.

Trebuie să ne grăbim cu restructurările”, subliniază reprezentanţii companiei, care aşteaptă ca echilibrul să fie restabilit la sfârşitul lui 2014, drept urmare a planului „Transform 2015”, ceea ce „va fi mai complicat decât se aşteaptă”.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite