Adolescenta care îşi pune în pericol copilul nou-născut. A fugit din spital, deşi pruncul are o afecţiune gravă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Pişcă FOTO IPJ Vaslui
Gabriela Pişcă FOTO IPJ Vaslui

Fata de 15 ani a pus pe jar Poliţia şi Protecţia Copilului din judeţul Vaslui deoarece a fugit de mai multe ori în ultimele săptămâni, inclusiv din spital, unde era internată pentru că bebeluşul ei suferă de o afecţiune dermatologică gravă şi are nevoie de tratament medical.

Pe 21 mai, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Negreşti anunţau  că au fost sesizaţi despre dispariţia, în noaptea de 20 spre 21.05.2022, a Gabrielei Pişcă, o fată în vârstă de 15 ani, din localitatea Drăgeşti, comuna Todireşti, judeţul Vaslui, care plecase de la domiciliu împreună cu fiica sa, în vârstă de 3 luni.

După ce câteva zile nu s-a mai ştiut nimic de ea, poliţiştii au găsit-o în casa unui bărbat din localitatea vasluiană Bogdăniţa, despre care se presupune că ar fi tatăl fetiţei. Adolescenta şi copilul au fost internaţi atunci într-un centru de protecţie a mamei şi copilului din Bârlad.

Pe 3 iunie, fata şi pruncul au fost internaţi la spitalul din Bârlad, în condiţiile în care copilul avea temperatură mare şi a fost diagnosticat cu o afecţiune dermatologică gravă - eritem toxic generalizat. 

Deşi a conştientizat că îi poate pune viaţa în pericol, adolescenta a fugit în pijamale cu fetiţa din spital. Poliţiştii au găsit-o câteva ore mai târziu la locuinţa părinţilor din comuna Tudoreşti.

“Pacienta minora şi copilul de 3 luni, aflată de 2 săptămâni în Centrul maternal, s-au prezentat în CPU Pediatrie, în data de 03.06.2022,7 cu greaţă, cefalee şi o erupţie pe tegumente. După anamneză şi recoltarea probelor de sânge la ambii pacienţi se decide internarea acestora în Compartimentul de Dermatologie cu diagnosticul «Eritem toxic generalizat», în observaţie «Dermatită alergică». Fără să anunţe personalul şi fără să îşi arate intenţia, părăseşte spitalul la ora 15,30. S-au respectat toate procedurile de lucru în astfel de cazuri, asistentul de serviciu a anunţat paza, a sunat la Poliţia Locală din Bârlad şi la serviciul 112 pentru a anunţa evenimentul”, a precizat Ciprian Cosmn Feraru, managerul spitalului bârlădean, scrie Vremea Nouă.

Autorităţile au reinternat-o pe mama adolescentă în spital, astfel încât bebeluşul să poată beneficia de tratamentul medical de care are nevoie. Fata de 15 ani va fi consiliată psihologic în încercarea ca pe viitor să se evite pe cât posibil ca aceasta să fugă din nou şi să pună în pericolul atât viaţa ei, cât şi pe cea a copilului.

“După identificarea realizată de către organele de poliţie, s-au efectuat demersuri în sensul revenirii bebeluşului, alături de mamă, în unitatea sanitară, pentru finalizarea investigaţiilor medicale şi a schemei de tratament. Cazul cuplului mamă-copil este încă în evaluare, în vederea stabilirii celor mai potrivite măsuri de creştere şi îngrijire în interesul superior al ambilor copii (mama minoră şi sugar). În cadrul centrului maternal, minora beneficiază de consiliere psihologică însă, având în vedere faptul că, în cazul sau, dispariţia este un comportament repetitiv, programul se va axa cu prioritate pe acest tip de conduită care pune în pericol atât siguranţa sa, cât şi a propriului copil”, a precizat Irina Câmpeanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Bărbat dat dispărut de familie, căutat inclusiv în canalele de irigaţii VIDEO

Apariţie misterioasă. Un adolescent dat dispărut în urmă cu trei ani a fost găsit, din întâmplare, într-o benzinărie la 1.000 km de casă VIDEO

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite