Primăria Orşova condusă de doi incompatibili

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce în luna aprilie a.c., Agenţia Naţională de Integritate l-a găsit incompatibil pe viceprimarul Orşovei, Constantin Negulescu, iată că acum şi primarul Ion Manea a fost declarat incompatibil.

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate, Ion Manea s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada când era consilier local, 21 iunie 2008 - 20 iunie 2012.

Într-un comunicat de presă, ANI precizează că “societatea în cadrul căreia acesta a deţinut funcţia de administrator şi calitatea de asociat unic a emis  în perioada  3 iulie 2008-5 august 2011 un număr de 103 facturi fiscale decontate de Liceul „Traian Lalescu”, Orşova (instituţie aflată sub autoritatea Consiliului Local Orşova), în valoare totală de 1.301.513,31 Lei (TVA inclus)”.

Iată că după ce viceprimarul Orşovei, Constantin Negulescu a fost declarat incompatibil în luna aprilie a.c., şi primarul urbei îi calcă pe urme.

Potrivit ANI, Constantin Negulescu, viceprimar al municipiului Orşova (2012 - 2016), judeţul Mehedinţi, a fost găsit în incompatibilitate de ANI întrucât, în perioada 1 august 2012 - 08 iulie 2013, a deţinut şi funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al Şcolii gimnaziale "Petru Dumitriu" Orşova (din 1 august 2012 până în 4 iulie 2013) şi funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale Orşova în Adunările Generale ale Asociaţilor societăţii comerciale de interes local "Mehedinţi Gaz SA" (în perioada 30 aprilie - 08 iulie 2013).

Edilul şef de la Orşova, Ion Manea, este cunoscut pentru incidentul din vara anului 2012, când a aruncat în Dunăre „Flacăra democraţiei“, simbolul campaniei electorale a lui Traian Băsescu, dar şi pentru că a fost turnător la Securitate.

Fostul său contracandidat pentru funcţia de primar al Orşovei, pe atunci pedelista Doiniţa Chircu, a fost cea care a dezvăluit în timpul campaniei electorale din 2012 faptul că Ion Manea a fost colaborator al Securităţii cu numele conspirativ “Alin”.

Citeşte şi:

ANI: Viceprimarul municipiului Orşova a fost descoperit incompatibil

Primarul Orşovei, colaborator al Securităţii cu numele conspirativ „Alin”

Primarul Orşovei, care a aruncat flacăra lui Băsescu în canal, a fost turnător la Securitate

"Flacăra democraţiei" a fost aruncată într-un canal la Orşova

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite