Zeci de păsări flamingo pot fi admirate în Delta Dunării, pe braţul Sfântu Gheorghe VIDEO

0
Publicat:

Zeci de exemplare de păsări flamingo au putut fi văzute zilele trecute pe braţul Sfântu Gheorghe al Dunării, a anunţat Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) care a publicat pe pagina sa de Facebook şi o înregistrare video cu păsările exotice.

Anunţul a fost făcut miercuri, de Ziua internaţională a biodiversităţii, iar autoritatea de mediu îndeamnă publicul în postare să protejeze mediul, scrie Agerpres.  

Flamingo
Şi în anii trecuţi păsările flamingo au putut fi observate în Deltă. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Cu penajul lor în diferite nuanţe de roz şi modul graţios în care se mişcă prin apele puţin adânci în căutarea hranei, ca adevăraţi ambasadori ai biodiversităţii, vin şi adaugă un plus de frumuseţe habitatelor naturale deltaice. (...) Sperăm să le revedem mereu mai des şi dacă se vor simţi suficient de în siguranţă, poate în viitor vor şi cuibări în zonă", arată ARBDD.

Şi în anii trecuţi păsările flamingo au putut fi observate în Deltă, în anul 2020 ARBDD semnalând celui mai numeros grup din această specie observat în România în ultimul secol.

Exemplarele de flamingo au fost văzute în meleaua Sacalin, specia cuibăritoare în bazinul mediteranean având coloniile cele mai apropiate în Grecia, Turcia sau Muntenegru.  

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite