Delta Dunării, luată cu asalt de turiștii în căutare de peisaje și delicii culinare. Ultimele oferte la cazare pentru Paște

0
Publicat:

Mii de turiști și-au făcut rezervări de Paști din Delta Dunării, atrași de peisajul unic în România, dar și de bucatele delicioase și sănătoase pe bază de pește.

Delta Dunării sursa arhiva
Delta Dunării sursa arhiva

În Delta Dunării, puține hoteluri și pensiuni mai au camere disponibile pentru perioada 4‑7 mai. Majoritatea au fost deja ocupate din timp, de turiștii care au accesat, în principal ofertele all-inclusive cu transfer din Tulcea, cu excursii în Delta Dunării dar și cu mesele asigurate, pachete care s-au vândut cu prețuri cuprinse între 1.000 și 1.700 de lei de persoană.

Ofertele care au rămas disponibile pentru cei care se hotărăsc, din scurt, să vină în Delta Dunării sunt puține, însă mai există pensiuni care au câteva camere disponibile.

Spre exemplu, cazarea la pensiunea „Perla Sulina”, pentru trei nopți, costă 800 lei de lei persoană și include micul dejun, cina, dar și prânzul festiv în ziua de Paște.

Câteva camere libere mai puteți găsi și la pensiunea „Regina Anastasia”, din Iganii de Jos, la prețul de la 700 de lei pe cameră, preț la care se adaugă și costul meselor, în funcție de opțiunile turistului.

Trei nopți de cazare în pensiunea „Cherhana" din localitatea Crișan costă 1.500 de lei de persoană, iar tariful include micul dejun, cina, dar și transferul din Tulcea.

Oferte „last minute” sunt și în alte zone din Delta Dunării, unde hotelierii au făcut reduceri generoase ca să ocupe și ultimele camere. De exemplu, o cameră la „Delta Paradise Resort” din Murighiol, în perioada 4‑7 mai este închiriată cu 900 de lei.

Același este prețul și la hotelul „Delta 3” din Tulcea, pentru trei nopți de cazare în minivacanța de Paști, în timp ce la hotelul Delta 4 prețul este de 1.200 de lei. „Casa Delta” din Sfântul Gheroghe mai are oferte disponibile la bungalow, la prețul de 500 de lei pentru trei nopți de cazare.

Casa „Lac de Verde” din Băltenii de Sus oferă cazare la 550 de lei pentru trei nopți,  iar pensiunea „Stânca Dunării” din localitatea Nufăru, are o ofertă pentru această perioadă de la 1.000 de lei pentru întreaga perioadă.

Există și oferte pentru cei care vor să închirieze o întreagă casă de vacanță, cum ar fi „Casa Nautica” din Jurilovca, care are două camere care și poate fi închiriată pentru întreaga perioadă cu 1.700 de lei.

Pensiunea „Solinia” din Dunavățu de Jos are de asemenea o ofertă „last minute” la prețul de 700 de lei pe cameră pentru întreaga perioadă.

Cât costă mâncarea în Delta Dunării

Prețurile la delicioasele preparate din Delta Dunării sunt în medie acestea: ciorbele 17‑18 lei, storceag 20‑30 lei, chifteluțe pescărești cu piure de cartofi 20‑28 lei, crap prăjit 20‑25 lei, calcan prăjit 25‑30 lei, hamsie prăjită 15‑28 lei, biban de mare prăjit 20‑35 lei, crap pe varză 25‑35 lei, saramură pescărească din chefal prăjit 30‑40 lei, iar o porție de icre costă în medie 20 de lei.

Excursiile în Delta Dunării costă între 80 și 150 lei de persoană, în funcție de durată și de distantă însă pot costa și 1.000 de lei, dacă închiriați o ambarcațiune privată.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite