O colonie de flamingo roz a populat insula din mijlocul Dunării. Semnalul de alarmă transmis VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: Monica Turcu
sursa: Monica Turcu

Insula din mijlocul Dunării, de la Galaţi, este populată începând de duminică, 14 august, cu 31 de flamingo roz. Sunt opere de artă plastică realizate de artistul plastic Monica Turcu, pentru a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice.

Insula din mijlocul Dunării, de la Galaţi, va fi populată începând de duminică, 14 august, cu 31 de păsări artificiale, flamingo roz. Frumoasele opere de artă plastică sunt realizate de artistul plastic Monica Turcu, scopul acesteia fiind acela de a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice.

Păsările exotice roz, din metal şi plexiglas, vor colora insula ce a apărut în mijlocul Dunării din cauza secetei şi a nivelului scăzut al fluviului. Colonia de flamingo va putea fi admirată de pe Faleza Dunării din Galaţi. 

Monica Turcu, artista care le-a creat, susţine că mesajul pe care vrea să-l transmită este acela de a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice care afectează din ce în ce mai mult planeta. 

„Mesajul pe care vreau să-l transmit este nu doar cu impact vizual, ci mai ales uman, social, comunitar. În contextul actual, în care seceta a produs probleme nu doar la nivelul Galaţiului, ci şi la nivel de ţară, este bine să nu rămânem pasivi”, arată ea.

flamingo

Sursa: Monica Turcu

Grja pentru mediu este responsabilitatea noastră, a mai transmis Monica Turcu. 

„Putem face ceva? Este o problemă gravă, cu care se confruntă toată Europa şi pe care noi trebuie să o conştientizăm. Insula apărută pe Dunăre nu trebuie doar să ne încânte privirea, ci trebuie să trezească conştiinţa colectivă, grija pentru mediu este responsabilitatea noastră, a tuturor”, consideră artista. 

Colonia de flamingo va rămâne pe insulă temporar.

    

Flamingo roz au populat insula din mijlocul Dunării Sursa: Monica Turcu

       

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Prima Uzină de Apă din România avea filtre cu păr de cămilă. A fost construită în timpul Regelui Carol I

   

Drumul spre kitsch al unui conac boieresc schimonosit cu termopane. „O imagine deprimantă...”

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite