Naufragiu în Marea Neagră, lângă Sfântu Gheorghe. Trei marinari sunt dați dispăruți VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O navă s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe (Tulcea). Trei marinari sunt dați dispăruți. Echipajul apucase să lanseze un mesaj SOS.

Nava “Mohamed Z” sursa foto Marine Traffic
Nava “Mohamed Z” sursa foto Marine Traffic

Zona naufragiului de sâmbătă, 18 mai 2024, se află dincolo de limita apelor teritoriale românești.

Operațiunea de căutare și salvare, sub coordonarea Serviciului MRCC (Maritime Rescue Coordination Centre) din cadrul Autorității Navale Române este în plină desfășurare după ce nava Mohammad Z s-a scufundat. Alerta a fost primită în jurul orei 4.00, iar ofițerii MRCC au trimis imediat în zonă navele ARSVOM, SAR Artemis și SAR Apollo. A fost cerut și sprijinul Poliției de Frontieră care a trimis spre locul accidentului navele MAI 2110 și MAI 1106”, au anunțat reprezentații Autorității Navale Române.

Nava ARSVOM cu marinarii salvați la bord, sursa video Antonia Ispas

În urmă alertei lansate de autorități, cu privire la acest naufragiu, alte două nave comerciale, aflate în apropier,e au fost imediat chemate să se alăture operațiunii de căutare și salvare de vieți omenești.

Nava scufundată, Mohammed Z, sub pavilion Tanzania, avea la bord 11 membri de echipaj, 9 cetățeni sirieni și 2 cetățeni egipteni, iar 8 dintre aceștia au fost salvați de către nava comercială Michel, care se afla cel mai aproape de locul accidentului și care a fost coordonată de ofițerii MRCC”, au precizat reprezentanții Autorității Navale Române.

Din păcate, alți trei membri de echipaj au fost dați dispăruți și sunt căutați în aceste momente cu navele, în zona în care s-a produs naufragiul.

Din informațiile pe care salvatorii le au în acest moment este vorba tot despre cetățeni sirieni.

Motivul scufundării navei nu este cunoscut în acest moment și se va deschide un dosar de cercetare pentru a se stabilii cauzele și împrejurările în care s-a produs accidentul, spun autoritățile, care nu exclud nicio ipoteză, la acest moment.

Potrivit unor surse, membrii echipajului au apucat să lanseze un semnal SOS, anunțând că sunt în pericol, însă după doar câteva minute, vasul s-a scufundat.

Marinarii salvați urmează să fie aduși cu o ambarcațiune ARSVOM in Portul Constanța. 

Nava ARSVOM cu marinarii salvați la bord, sursa video Antonia Ispas

UPDATE: "O baliză s-a activat, nu au lansat ei SOS. Nava era deja scufundată când au ajuns primele două nave, nave comerciale. Dacă echipajul nu a apucat să emită semnalul de primejdie, care ne-a fost transmis de această baliză care s-a activat, presupunem că s-a scufundat destul de repede, sau vom afla din cercetare dacă au existat anumite probleme la bord, pe care nu au mai putut să le remedieze și din cauza panicii nu au mai putut să activeze sistemele. Marinarii salvați nu au declarat deocamdată nimic, s-a deschis dosar de cercetare penală. Nava ar fi trebuie să ajungă la Sulina, din ce am văzut pe Marine Traffic dar ei încă nu raportaseră nimic către noi. Nu putem presupune în acest moment că a fost vorba de o mină marină sau de altceva", a declarat Cosmin Dumitrache, directorul Autorității Navale Române.

TulceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite