Ultimele pregătiri la Podul peste Dunăre: „Anul acesta vom circula pe el“

0
Publicat:

Joi, 23 martie 2023, a început asfaltarea Podului peste Dunăre, pe malul tulcean. Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Constantinescu, spune că, în acest an, investiția va fi funcțională.

Podul peste Dunăre FOTO Consiliul Județean Tulcea
Podul peste Dunăre FOTO Consiliul Județean Tulcea

Investiţia podului presupune amenajarea a 23 kilometri, dintre care 17 kilometri sunt pe teritoriul judeţului Tulcea. Deasupra Dunării este podul suspendat, în lungime de 1,9 kilometri.

Podul are trei deschideri: o deschidere principală (1.120 metri) şi două deschideri laterale de 489,6 m pe malul Brăila şi de 364,6 metri pe malul Tulcea. De o parte şi de alta sunt prevăzute două viaducte de acces în lungime de câte 110 metri fiecare.

Drumul principal va avea două benzi pe sens şi va lega judeţul Brăila de judeţul Tulcea, iar drumul de legătură spre Măcin va avea o bandă pe sens, în lungime de 4,3 kilometri. În rest, vor fi realizate intersecţii giratorii, 33 de poduri, podeţe, pasaje şi o staţie de taxare.

Pilonii au 192 metri înălţime totală de la partea superioară a fundaţiei şi sunt localizaţi în apropierea malurilor.

Construcția ar fi trebuit inaugurată la finalul anului 2022.  Podul suspendat peste Dunăre, „Golden Gate-ul” de la Brăila, va fi cea mai înaltă construcţie din România şi cea mai scumpă lucrare de infrastructură realizată în ultimii 30 de ani.   

Podul de la Brăila FOTO CNAIR
Podul de la Brăila FOTO CNAIR
Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite