Prinşi la pescuit în deltă, s-au ales cu dosar penal pentru furt calificat şi pentru utilizarea plaselor monofilament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest week-end, frontieriştii tulceni au depistat şase persoane care pescuiau în Delta Dunării, folosind 52 de plase monofilament, în lungime de 2.383 metri. Aceştia aveau la ei 250 kilograme peşte fără documente justificative.

Patru localnici cu vârste cuprinse între 21 şi 37 de ani au fost prinşi în zona lacului Obretin din Tulcea în timp ce  pescuiau cu 35 de plase monfilament în interiorul unei amenajări piscicole.

Cei patru bărbaţi, domiciliaţi în judeţul Tulcea, deţineau şi cantitatea de 192 kilograme peşte pentru care nu au putut prezenta documente justificative. Aceştia s-au ales cu dosare penale pentru furt calificat, dar şi pentru folosirea plaselor.

Duminică, în jurul orei 5.15, poliţiştii de frontieră de la Chilia au oprit pentru control o ambarcaţiune tip lotcă în care se aflau un bărbat de 38 ani şi unul de 24 ani. În ambarcaţiune au fost găsite 17 setci tip monofilamet şi cantitatea de 58 kilograme peşte.

„Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cele 52 de plase, în lungime de 2.383 metri, iar cantitatea de 250 kilograme peşte, evaluată la aproximativ 2.000 lei, a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale“, spune Marius Niculescu, purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă.


Mai citiţi şi:

Prinşi cu plase în perioada prohibiţiei, s-au ales cu dosare penale

Constănţeni prinşi pe Zmeica cu aproape doi kilometri de plase de pescuit
 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite