Câştigătorii Raliului Deltei: Gergo Szabo, pe primul loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivitatea de premiere a avut loc sâmbătă seara, de la ora 19.00, pe faleza municipiului Tulcea, în prezenţa oficialităţilor locale: primarul Constantin Hogea, preşedintele Consiliului Judeţean, Horia Teodorescu şi prefectul Lucian Simion. Gergo Szabo a câştigat prima ediţie a raliului (după o pauză de 20 de ani), după excluderea francezului Francois Delecour şi a echipei ESD Rally Team.

După festivitatea de premiere, Colegiul Comisarilor Sportivi (CCS) a decis excluderea pilotului Francois Delecour pentru încălcarea prevederilor regulilor de parc închis şi a regulilor de service interzis şi excluderea echipei din clasamentele Raliului Deltei 2013 şi refacerea clasamentelor raliului.

CCS a analizat menţiunile din dosarul de post Comisar Parc închis final raliu în care este menţionat faptul că „s-a lucrat la maşina numarul 1 în parcul închis”. După audierea arbitrilor din post şi a şefilor de securitate care se găseau în zona menţionată, după audierea şefului echipei ESD şi a  mecanicului şef al echipei, Colegiul Comisarilor Sportivi a decis excluderea francezului Francois Delecour şi a echipei ESD Rally Team.

În urma acestei excluderi, Gergo Szabo a urcat pe prima pozitie, podiumul clasamentului general fiind completat de Bogdan Marişca şi Edwin Keleti.

Tot în urma acestei decizii, Napoca Rally Academy a urcat pe primul loc în clasamentul pe echipe, următoarele doua poziţii fiind ocupate de Bacău Rally Team şi BCR Leasing Rally Team. Reprezentaţii ESD Rally Team au anunţat ca vor contesta decizia luată de CCS, se arată într-un comunicat de presă remis de oficialii Raliului Deltei.

La clasa 2 au urcat pe podium Gergo Szabo, Dan Gârtofan şi Simone Tempestini. Victoria de la clasa 3 i-a revenit lui Bogdan Marişca, pilotul NRA fiind urmat în clasament de Edwin Keleti şi George Grigorescu.

Victoria la categoria maşinilor cu tracţiune pe două roţi i-a revenit lui Adrian Raspopa, urmat de Alex Filip şi Sebastian Barbu, clasamentul fiind identic cu cel de la clasa 5. Radu Badina a caştigat clasa 6, Ekaterina Stratieva terminând cursa pe locul secund.
Florin Tincescu, Vlad Cosma şi Szabo Csongor au terminat în top 3 la clasa 9, iar la clasa 11 s-a impus Bogdan Stanoiev, urmat de Dorin Banciu şi Bogdan Cuzma.

La Cupa Dacia, după abandonul lui Raul Badiu, pe prima poziţie în clasamentul provizoriu a urcat Florin Tincescu, urmat de Vlad Cosma, pilot care a revenit în campionat dupa o absenţă de doua raliuri. Podiumul Cupei Dacia este completat de Madalin Radu Arhire.

Bogdan Stanoiev este lider la clasa 11, iar la clasa 6 conduce Radu Badina.  Pe podiumul Cupei Dacia au urcat Florin Tincescu, Vlad Cosma si Madalin Radu Arhire, iar la Cupa Suzuki s-a impus Ioan Zarug, urmat de Andrei Chirtes. Simone Tempestini a fost cel mai bun în clasamentul juniorilor, iar la debutanţi s-a impus Bogdan Cuzma.

La eveniment au participat şi Carmen Tocală, secretar de stat la Ministerul Tineretului şi Sportului, Ana Maria Brânză, campioană olimpică la spadă, Otilia Bădescu, multiplă campionă europeană la tenis de masă, precum şi alţi sportivi de talie internaţională.

Mai citiţi şi:

FOTO Numărătoare inversă. Ultimele zile pentru înscrierea la Raliul Deltei

Doi piloţi care au participat la Raliul Deltei s-au răsturnat cu maşinile

 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite