Lucia Varga, la Tulcea: în ce condiţii va da Ministerul bani  pentru lucrările de apărare împotriva inundaţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucia Varga a discutat cu autorităţile tulcene despre apărarea împotriva inundaţiilor şi despre sistemele de alimentare cu apă a localităţilor din deltă FOTO Adevărul
Lucia Varga a discutat cu autorităţile tulcene despre apărarea împotriva inundaţiilor şi despre sistemele de alimentare cu apă a localităţilor din deltă FOTO Adevărul

Vineri, Lucia Varga, ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură a ajuns la Tulcea, unde a discutat cu primarii despre reconstrucţia ecologică în Delta Dunării, dar şi despre o serie de proiecte de investiţii pentru apărarea împotriva inundaţiilor.

Apărarea împotriva inundaţiilor, din nou pe masa discuţiilor: primesc bani proiectele cu un grad de realizare de peste 80%, restul fiind amânate la momentul de faţă.

„Am repartizat sumele de la bugetul de stat cu prioritate pentru lucrările care au un grad de realizare avansat, şi aici mă refer la lucrările cu peste 80% grad de realizare, urmând ca pentru celelalte lucrări, cu peste 50% grad de realizare, să alocăm bani astfel încât să le terminăm în următorii ani. Lucrările care sunt la început, cele cu grad mic de realizare să le analizăm şi le vom finanţa din fonduri europene, astfel încât să putem absorbi acele fonduri europene cât mai rapid”, a spus ministrul delegat Lucia Varga.

Şi proiectele de investiţii referitoare la alimentarea cu apă a localităţilor din Delta Dunării sunt foarte importante, a precizat Lucia Varga, în urma şedinţei avute vineri dimineaţă cu oficialii tulceni.

„Principala prioritate acum este finalizarea lucrărilor de alimentare cu apă în localităţile Ceatalchioi, Partizani, Gorgova, Caraorman, Pătlăgeanca, Periprava şi Tudor Vladimirescu, lucrări care au un grad de realizare de 95%. Împreună cu reprezentanţii Consiliului Judeţean, vom monitoriza aceste proiecte, vom aloca fondurile necesare şi sper ca într-un an, maxim doi, să putem finaliza aceste proiecte”, a precizat ministrul Lucia Varga.

Mai citiţi şi:

FOTO În aşteptarea inundaţiilor: digul de la Tudor Vladimirescu nu este încă gata

Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Tulcea: „Suburbia Tudor Vladimirescu este apărată de inundaţii“

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite