Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Tulcea: „Suburbia Tudor Vladimirescu este apărată de inundaţii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Localnicii din Tudor Vladimirescu se tem de inundaţii FOTO Adevărul
Localnicii din Tudor Vladimirescu se tem de inundaţii FOTO Adevărul

Lucrările la digul din suburbia municipiului Tulcea au fost oprite la finalul anului trecut. Preţ de şase luni, însă, constructorul a lucrat pe banii firmei, pentru că autorităţile nu au mai făcut plăţi pentru acest dig din vara anului 2012, explică directorul Sistemului de Gospodăririe a Apelor (SGA) Tulcea, Constantin Lefter.

Într-adevăr, cei de la Deltacons au oprit lucrările la finalul anului 2012. Explicaţia: nu  au mai primit fonduri pentru această investiţie.

Directorul SGA a precizat că cei care au câştigat licitaţia au lucrat jumătate de an pe banii lor, iar acum aşteaptă să primească sumele de bani investite.

După cum mai spune Constantin Lefter, localnicii din Tudor Vladimirescu nu au niciun motiv să fie speriaţi de inundaţii, pentru că locuinţele lor sunt protejate. La digul de la Tudor se va mai lucra maxim două luni de la momentul în  care se primesc banii.

„Linia de apărare împotriva inundaţiilor este gata. Constructorul mai are de efectuat câteva lucrări conexe, cum ar fi parapeţii sparge valul. Dar în mare, ceea ce înseamnă apărarea împotriva inundaţiilor este gata. Apa nu va ajunge în casele oamenilor în acest an“, a spus Constantin Lefter.

Acesta a mai adăugat faptul că investiţia de peste Dunăre este prinsă în planul de investiţii pe anul în curs, iar în momentul în care acesta va fi aprobat şi vor fi alocate sumele necesare ultimelor lucrări, investiţia de la Tudor Vladimirescu va fi gata în două luni.

Lucrările la digul de apărare a suburbiei municipiului Tulcea au început în anul 1996. De abia în 2013 autorităţile vor putea inaugura, oficial, investiţia care protejează bunurile locuitorilor din Tudor Vladimirescu de apele Dunării.

Citiţi şi:

FOTO Cum arată o stradă de trei kilometri asfaltată cu un milion de lei

FOTO În aşteptarea inundaţiilor: digul de la Tudor Vladimirescu nu este încă gata

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite