FOTO Unde se răcoresc tulcenii în vara aceasta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

OFERTĂ În vara 2013 plaja şi bazinul de înot didactic invită tulcenii să opteze pentru relaxare chiar în municipiul Tulcea: ambele sunt situate într-o zonă aproape de centrul oraşului, iar accesul este extrem de simplu.

Plaja de la Ciuperca este amplasată în zona dinspre cartierul de Vest al municipiului (aproape de Orăşelul Copiilor). Tot aici vei găsi şi bazinul de înot didactic, ridicat la câteva sute de metri de plajă.

Înoţi la bazin

Bazinul de înot construit cu fonduri de la Compania Naţională de Investiţii a atras deja foarte mulţi clienţi. Cei care doresc să înoate aproape de casă o pot face, dar contra cost. Tarfiele au fost aprobate în cadrul şedinţei de Consiliu Local, iar asta pentru că bazinul este administrat de Direcţia de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului din cadrul primăriei municipiului.

Preşcolarii şi elevii şcolilor din municipiu vor avea parte de cursuri de înot gratuite. Durata unui curs este de 10 ore pe an şi se vor organiza în intervalul orar 9.00 - 13.00 şi 15.00 – 17.00 de luni până vineri. În acelaşi interval orar preşcolarii şi elevii pot veni gratis la bazin.

Bazinul va fi deschis în fiecare zi de la ora 9.00 şi până la ora 23.00. Un bilet de intrare pentru adulţi costă 20 de lei (o şedinţă, adică o oră şi jumătate), un abonament lunar costă 200 de lei (o intrare pe zi), iar un abonament anual costă 1.800 de lei de persoană.

Tulcenii pot opta şi pentru un abonament familial lunar: cei doi părinţi şi un copil – 400 de lei pe lună.
De asemenea, mai există şi abonament cu 10 intrări, care costă 100 de lei de persoană.

Relaxare pe malul lacului Ciuperca

O altă variantă la îndemână este cea a plajei de la Ciuperca. În 2007 a început proiectul de ecologizare a lacului Ciuperca. Au băgat bani în apa lacului Primăria şi Ministerul Mediului.

Cum s-a realizat investiţia: lacul a fost golit, apoi muncitorii au curăţat fundul lacului, au refăcut şi modernizat plaja, după care a fost reamenajat parcul, au fost reabilitate căile de acces prin acoperirea cu pavele a aleilor, s-a refăcut infrastructura de iluminat a întregii zone.

Aici vei putea găsi, în curând şi alte posibilităţi de distracţie: vei putea închiria de la la standul situat lângă Casa Albastră, pentru 15 lei pentru o oră – două persoane bărci sau hidrobiciclete.

Accesul pe plaja de la Ciuperca este gratuit şi fără program: important este să ţii minte că scăldatul este permis numai în zona special amenajată în zona plajei, numai în porţiunea delimitată. Cei care înoată  în afara acestui perimetru riscă să primească amenzi din partea Poliţiei Locale.

Mai citiţi şi:

VIDEO Spectacolul peştilor din lacul Ciuperca

FOTO VIDEO Lacul Ciuperca, cea mai frumoasă zonă din municipiul Tulcea. Cum arăta parcul acum şase ani şi cum este astăzi

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite