VIDEO Spectacolul peştilor din lacul Ciuperca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peştii din lacul Ciuperca au devenit, de câteva zile, principala atracţie a tulcenilor care ies la plimbare în acest parc. Zeci de tulceni admiră, seară, de seară, spectacolul dat de aglomeraţia de peşti din lacul ecologizat în urmă cu câţiva ani.

Lacul care până acum şase ani era un focar de infecţie al municipiului a devenit, astăzi, principalul loc de promenadă al tulcenilor. Sute de persoane ies la o plimbare prin parcul din jurul lacului din municipiu.

La scurt timp după finalizarea proiectului de ecologizare, primăria Tulcea a populat apa lacului, iar din acest an pasionaţii de pescuit sportiv pot sta cu undiţa în apă (în anumite condiţii). Se poate pescui, însă, numai în zona dinspre gară. Pe partea cealaltă a lacului, în dreptul zonei Pelican, sute de peşti se bat pentru bucăţile de pâine aruncate de tulceni în apă.

Spectacolul are loc aproape în fiecare seară. Cei care au mai văzut cum se adună peştii în jurul unei bucăţi de pâine aduc la plimbare covrigi, biscuiţi sau orice alte produse care ar putea aduna peştii din lacul Ciuperca.

Pentru cea mai mică bucată de mâncare, peştii adunaţi în această zonă a lacului se vor (z)bate şi vor ieşi la suprafaţă, spre admiraţia celor mici şi nu numai.

„Este spectacolos, într-adevăr. Săracii, se bat pe mâncare, iar noi stăm şi ne uităm la ei. Dar sincer, nu credeam că sunt atât de mulţi. Sunt şi mai mici, dar am văzut şi exemplare mai mari, de aproape un kilogram“, spune unul dintre tulcenii adunaţi în dreptul „show“-ului oferit de peştii înfometaţi.


 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite