FOTO Bazele de agrement din municipiu şi judeţ îşi aşteaptă vizitatorii cu locuri amenjate de plajă
0Arădenii au şi în această vară mai multe locaţii, unde să facă plajă şi baie. Fie că aleg zonele de agrement din municipiu, fie pe cele care se află la câţiva kilometri, relaxarea va fi una garantată.
Cel mai modern şi cunoscut loc din municipiu unde arădenii se pot răcori este Ştrandul Neptun, situat în spaţiul încadrat de bucla Mureşului, pe o suprafaţă de aproape 40 de hectare de verdeaţă. Este al doilea ştrand ca mărime din Europa situat lângă o apă curgătoare. În incintă se găsesc atât ştranduri pentru adulţi, cât şi pentru copii şi bazin cu apă termală.
De asemenea, în incintă funcţionează baruri, terase restaurante, discoteci. Există două solare pentru nudişti, terenuri de tenis cu zgură, de volei.
După modelul piscinelor din Europa, fiecare vizitator primeşte o brăţară rezistentă la apă cu care se poate intra şi ieşi de pe ştrand. Acesta va mai fi dotat cu două tobogane mari, asemenea unora din celebrele parcuri Aqualand. Investiţia se ridică la aproximativ 880.000 de lei, în sumă fiind inclusă toată infrastructura, cu tot cu instalaţii aferente. Prin aceste investiţii, administraţia vrea să atragă turişti din ţară şi străinătate. Unul dintre aceste tobogane este deja montat, acesta având trei rampe de coborâre şi cel mai înalt punct la 10 metri. Cel de-al doilea este mai sofisticat şi face parte din categoria „Space Hole”, traseul ducându-ne printr-un tub şi având finalizarea într-o formă de pâlnie – numită şi „gaură neagră”.
Accesul pe ştrandul Neptun se poate face pietonal sau cu maşina. Pietonal este recomandat pe cele două pontoane, cel mai folosit fiind cel din zona Primăriei. În cazul în care se doreşte să se ajungă cu maşina va trebui să traversaţi râul Mures pe podul Decebal. O parte dintre bazine au sistem de încălzire a apei. Aleile sunt pavate, spaţiul verde cu peste 30 de specii de arbori este întreţinut, există un complex de agrement cu cinci bazine ( 8.700 mp din care unu de înot, unul pentru adulţi şi trei pentru copii cu apă termală) şi tobogan acvatic, locuri pentru joacă, peste 300 de căsuţe de camping. Pe ştrand se poate servi şi masa, fie că vorbim despre mici şi cartofi prăjiţi, fie despre ciorbe.
Preţurile încep de la 6 lei pentru o porţie şi ajung până la 15 lei. Bilet de intrare în zona bazilelor este de 10 lei adulţi şi 6 lei copii. Accesul în Zona II costă 2,5 lei.
Lacul Ghioroc, este şi el, printre zonele căutate de arădeni. El se întinde pe o suprafaţă de peste 10 hectare. La doar 22 de kilometri (drumul spre Deva) de municipiul Arad, comuna Ghioroc a devenit în ultimii ani tot mai căutată de către turişti. Motivul este lacul şi plaja amenajate la intrarea în localitate. Pe lângă terasele din zonă, oamenii sunt atraşi de preţurile mici. Intrarea în parcarea de lângă plajă costă 2 lei de persoană. De altfel este singurul cost perceput de Primăria comunei Ghioroc. Se poate servi masa şi în această locaţie.
Totodată, arădenii pot merge la Activ Club. Piscina din incinta Activ Club este ideală pentru relaxare, cursuri de înot sau aquafitness.
Piscina interioară are dimensiuni de 22 / 9 m, adâncime între 1.20 si 1.80 m, temperatura apei de 28-30°C, iar temperatura încaperii menţinută la aproximativ 30°C. Pe timpul verii se poate opta şi pentru piscina exterioara, combinand înotul cu bronzul şi relaxarea. Plaja este prevazută cu gazon natural, şezlonguri şi umbrele, iar apa piscinei este încălzită la 28°C.
Băile Termale, care se află pe str. Meşteru Manole, pe drumul spre Expo Arad Internaţional. Băile se întind pe o suprafaţă de 20.000 metri pătraţi. În cadrul băilor membrii Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor beneficiază de reduceri atât la accesul în ştrand cât şi la diferite servicii din cadrul ştrandului.
Ştrandul are patru bazine, din care unul acoperit cu apă termală şi trei bazine exterioare. De asemenea, se găseşte un pavilion prevăzut cu vane individuale pentru tratament, saună umedă cu abur, salon masaj, salon manichiură şi pedichiură. Garderoba şi paturile de plajă sunt gratuite, iar calitatea apei termale este identică cu a Felixului.
Biletul de intrare este de 3 lei pentru membri şi 8 lei pentru celelalte persoane. În incintă se găseşte un chiosc de unde se pot cumpăra langoşi, mici, bere şi îngheţată.
Amplasarea Cabanei Lac în zona pădurii Ceala, la aproximativ 2 km de zona administrativă oferă un grad maxim de linişte pentru odihnă şi relaxarea tuturor categoriilor de clienţi. Aici arădenii se pot răcori chiar în lacul din faţa cabanei. Accesul este gratuit.
De asemnea, ştrandul doctorului Pătru, care se află la ieşirea din Arad, spre Iratoş este, mai nou, un alt loc de relaxare. Şi aici se găsesc bazine cu apă termală. Apă care este foarte bună pentru sănătate şi care s emai găseşte doar la Băile Felix şi în Ungaria. Preţul de intrare este de 10 lei. Există şi spaţii comerciale se unde se pot cumpăra răcoritoare şi alimente.
Aflat la doar 7 km de Arad, ştrandul de la Şofronea este preferat de cetăţeni pentru calităţile terapeutice pe care o are apa termală. Arădenii mai pot alege ştrandul de la Curtici, de la Moneasa sau de ce nu apa Mureşului, dar numai în anumite zone, cum ar fi cea de lângă Pădurea Ceala.
Mai puteţi citi: Controale sanitare la ştrandurile şi piscinele private din judeţ
Începând de mâine se poate face baie în bazinele de la Ştrandul Neptun