FOTO Piscinele din Bacău au primit primii amatori de distracţie. Bazine cu apă sărată la Târgu Ocna şi Sarata
0
Majoritatea locaţiilor din judeţul Bacău ce dispun de piscine şi locuri de plajă şi-au deschis porţile din prima parte a lunii mai.
Aqua Club din Gherăieşti oferă intrare gratuită doar săptămâna aceasta. Preţul unui bilet de intrare în timpul săptămânii va fi de 15 lei, până la ora 16:00. După această oră accesul va fi permis la preţul de 10 lei. În schimb, sâmbăta şi duminica accesul la bazinele de înot va costa 20 de lei până la ora 16:00 şi 15 lei după această oră. În preţ intră şezlong şi umbrelă. Locaţia dispune de loc de joacă pentru copii şi de bazin pentru cei mici.
TNT Club Sport a deschis piscina în aer liber de pe 1 mai. Locaţia va inaugura în acest an un nou bazin, de 16 x 8 metri. Accesul la piscina acoperită şi cea în aer liber este de 20 de lei.
Motelul Levisticum dispune de o piscină de 18 x 8 metri, cu o capacitate de 200 şezlonguri, dar şi un bazin pentru copii. Locaţia s-a deschis de pe 1 mai. Preţul pentru o zi de plajă este de 15 lei, în care intră şezlongul şi umbrela. Programul este zilnic între orele 08:00 şi 19:00.
Motel Travel Europa (fostul Motel Euro Ema) oferă pentru amatorii de distracţie cea mai mare piscina din judeţul Bacău, umplută cu apă de izvor, dar şi un club în aer liber.
Club Karo (din zona Baraţi) dispune de o piscină cu iluminare nocturnă şi un bazin pentru copii, deschise pentru public de pe 15 mai. Tariful este de 15 lei de luni până vineri şi 20 de lei în weekend. Copiii sub 3 ani au acces gratuit. Programul este zilnic între orele 08:00 – 19:00.
La piscina de la Pensiunea Margot, din zona Lilieci, tarifele de acces sunt cuprinse între 15 lei (luni-vineri) şi 20 de lei (sâmbătă şi duminică).

Foto

Ştrandul Letea se va deschide de pe 1 iunie. De asemenea, bazinul de înot acoperit din Bacău va fi deschis şi pe durata verii.
În împrejurimile Bacăului mai sunt disponibile piscine la Lespezi şi Sarata.
Un ştrand modern cu apă sărată s-a dat în folosinţă la Târgu Ocna. Saramura care ajunge în bazin este obţinută din mină, prin infiltrarea apelor de suprafaţă. Un litru de apă conţine între 250 şi 285 de grame de sare, valori ce sunt măsurate în fiecare zi şi afişate la intrarea în bază. Concentraţia este asemănătoare Lacului Ursu de la Sovata şi a celor din zona Sibiului, iar apa de aici este recomandată celor care suferă de afecţiuni reumatologice. Adâncimea bazinului este între 1,40 şi 1,60 de metri. Ştrandul este deschis în fiecare zi, de dimineaţă de la ora 10.00 până seara la ora 20.00, iar un cadru medical stă în permanenţă la dispoziţia turiştilor.
Centrul de tratament balnear "Parc Măgura" din aceeaşi localitate, cu o suprafaţă de peste 1000 de mp, dispune de un bazin în aer liber cu dimensiunile de 28 metri lungime şi 14 metri lăţime. Programul de funcţionare este zilnic între orele 9.00-22.00, iar tariful de acces la piscina este de 15 lei pentru adulţi şi 8 lei pentru copiii până la 14 ani.
Alte articole:
Lansare de cărţi la Biblioteca Judeţeană
FOTO VIDEO Voluntarii de la „Cercetaşii României” au umplut Parcul Cancicov cu gulguţe la Festivalul Luminii
FOTO Băcăuanii au venit să vadă planetele la Noaptea Muzeelor






