Dezastru la o stână din județul Tulcea. Peste 100 de oi au murit carbonizate din cauza unei țigări

0
0
Publicat:

Trei echipaje de pompieri au intervenit pentru stingerea unui incendiu apărut la o stână din județul Tulcea. Apăpostul oilor a ars în întregime, iar circa 100 de animale au murit.

Saivanul a fost mistuit de flăcări FOTO: ISU Tulcea
Saivanul a fost mistuit de flăcări FOTO: ISU Tulcea

Marți, 28 martie, în jurul orei 09.45, pompierii militari din cadrul ISU Tulcea au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un saivan de animale, în apropiere de localitatea Măcin, județul Tulcea.

„Pentru gestionarea situației de urgență, au fost direcționate două echipaje de salvatori din cadrul Secției de Pompieri Măcin, cu două autospeciale de stingere”, transmite ISU.

La sosirea forțelor de intervenție, s-a constatat că incendiul se manifesta generalizat, cu flacără deschisă, la adăpostul de animale.

În sprijin a fost solicitat un al treilea echipaj de salvatori cu o autospecială de stingere de capacitate mărită.

Pompierii au intervenit pentru localizarea și lichidarea flăcărilor.

„În urma incendiului, grajdul a ars în totalitate, pe o suprafață de aproximativ 160 mp. Din păcate, aproximativ 100 de oi au fost surprinse de flăcări. Din cercetările efectuate la fața locului, cauza probabilă de producere a focului, a fost stabilită ca fiind scânteie provenită de la o țigară aprinsă”, adaugă reprezentanții ISU Tulcea.

Incendii de vegetație 

La finalul săptămânii trecute, pompierii militari din cadrul ISU Tulcea au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată produs între localitățile Sarinasuf și Plopu, în județul Tulcea.

Către locul indicat s-au deplasat de urgență nouă subofițeri ce încadrează două autospeciale de stingere, din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea.

Ajunși la locul intervenției, aceștia au procedat la localizarea și lichidarea incendiului care se manifesta pe o suprafață de aproximativ 15 hectare.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind foc deschis în spații deschise.

Un echipaj de salvatori din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, a fost solicitat să intervină, în urmă cu zece zile, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, izbucnit la periferia municipiului Tulcea.

Ajunși la locul intervenției, pompierii au constatat că focul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 400 mp, existând pericolul de propagare la două anexe gospodărești din vecinătate.

TulceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite