Virgiliu Pop, participantul de la iUmor, protest inedit după prelungirea carantinei la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Virgiliu Pop alias Nechifor Bugeac FOTO a.1.ro
Virgiliu Pop alias Nechifor Bugeac FOTO a.1.ro

Virgiliu Pop şi tatăl său au distribuit gratuit cărţi vecinilor şi vecinelor cu care s-au întâlnit la plimbarea de seară, aceasta fiind o activitate culturală în spaţiul liber, prin urmare interzisă.

Drept consecinţă a prelungirii carantinării Timişoarei cu 72 de ore de către Raed Arafat cu nesocotirea voinţei autorităţilor timişene, “activităţie culturale, ştiinţifice, artistice sau de divertisment în spaţii închise sau deschise" rămân interzise pe raza teritoriului Timişoarei, Virgiliu Pop, concurent la iUmor, a demarat un protest inedit, alături de tatăl său, jurnalistul de radio Radu Ciprian Pop.  

Cei doi au decis să organizeze un act de “rezistenţă prin cultură” la această decizie pe care o consideră nedreaptă. Şi anume, ies în fiecare seară şi oferă cărţi trecătorilor. 

“În cursul obişnuitei plimbări de seară prin cartierul nostru – zona Câmpului - activitate permisă prin normele actuale (“deplasările scurte în apropierea locuinţei/gospodăriei legate de activitatea fizică individuală a persoanelor”), am distribuit gratuit cărţi vecinilor şi vecinelor cu care ni s-au întâlnit paşii, aceasta fiind o activitate culturală în spaţiul liber, prin urmare interzisă. Le mulţumim tuturor celor care s-au bucurat de întâlnirea cu lectura pe străzile oraşului care acum mai bine de trei decenii devenise primul oraş liber al României”, a transmis Virgiliu Pop. 

Radu Ciprian Pop

Radu Ciprian Pop, tatăl concurentului de la iUmor, este şi coordonator al Actiunii “Badea Cârţan – Ai Carte, Ai Parte”, prin care distribuie cărţi diverselor biblioteci de la ţară şi pentru românii din Serbia şi Ungaria. 

Radu Ciprian Pop
Radu Ciprian Pop
Radu Ciprian Pop
Radu Ciprian Pop



Vă mai recomandăm:

Timişoreanul care a lăsat cu gura căscată juriul de la iUmor. Bendeac: „Mă, deci omul este o somitate şi noi trei proşti“

Şeful CJ Timiş: Prelungirea carantinei de către Raed Arafat este o bătaie de joc la adresa timişorenilor

Situaţie fără precedent. Raed Arafat a prelungit carantina pentru Timişoara, peste capul factorilor de decizie locali

Fritz acuză politizarea carantinei. DSP Timiş a propus carantină pentru localităţi cu primari USR-PLUS şi PSD şi ridicarea restricţiilor pentru cele cu primari PNL

Surpriză uriaşă. Timişoara iese din carantină deşi rata de infectare nu a scăzut, ci a crescut. Prelungirea restricţiilor a căzut la vot

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite