Şeful CJ Timiş: Prelungirea carantinei de către Raed Arafat este o bătaie de joc la adresa timişorenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liberalul Alin Nica
Liberalul Alin Nica

Alin Nica, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, este revoltat de decizia lui Raed Arafat, care a decis prelungirea carantinei în Timişoarei şi în cele patru comune periurbane, peste capul factorilor de decizie locali.

Alin Nica susţine că Raed Arafat şi Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, au pus presiune repetată pe cei care au dreptul să hotărască soarta Timişoarei şi a zonei periurbane. Iar prelungirea carantinei decisă de Arafat este „o bătaie de joc la adresa timişorenilor, o sfidare a unei structuri judeţene şi o intervenţie politică grosolană”. 

„Le-am atras atenţia de mai multe ori asupra inutilităţii carantinei. Carantina este de formă, rata de infectare creşte, oamenii continuă să se îmbolnăvească, ATI este în aceeaşi situaţie. Este o ipocrizie afirmaţia că această carantină salvează vieţi omeneşti. Nu o face, dar distruge multe altele. Dacă există o problemă medicală, haideţi să reparăm medical, ne mobilizăm cu toţii şi unde nu mai poate Bucureştiul, putem noi, autorităţi locale, companii şi cetăţeni. E absurd să încerci să opreşti un rău provocând un rău mai mare. 

Am cerut explicaţii şi am propus soluţii. Răspunsul lor final a fost ignorarea deciziei democratice, prin vot, a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi instaurarea unei carantine nedrepte, din pix, fără nicio susţinere reală. 

Cer încetarea carantinei formale şi aplicarea de urgenţă a măsurilor suplimentare de reducere a ratei de infectare.  

Raed Arafat, secretarul de stat care hotărăşte pentru timişoreni împotriva voinţei lor, este cel care a achiziţionat si apoi a abandonat patru unităţi mobile ATI prin diferite curţi din ţară, una chiar în Timişoara, la Spitalul Municipal. În timp ce noi suplimentăm paturile ATI cu eforturi financiare uriaşe, Raed Arafat nu găseşte o soluţie să încălzească unităţile mobile”, a transmis Alin Nica.  

Preşedintele CJ Timiş mai spune că îi este ruşine şi îşi cere scuze populaţiei pentru modul abuziv şi ineficient în care Raed Arafat şi Vlad Voiculescu au ales nu doar să ignore suferinţa timişorenilor, ci să le-o sporească. 

„Domnilor, poate de la Bucureşti nu se vede, dar aici, oamenii sunt disperaţi. Părinţii sunt nevoiţi să îşi lase copiii singuri acasă, fără supraveghere şi fără educaţie, ca să nu îşi piardă locul de muncă. Aţi distrus economia locală, aţi călcat în picioare industria de servicii şi operatori economici care plătesc bani mulţi la bugetul de stat. Îngenunchiaţi cetăţenii care finanţează sistemul medical. Toate acestea dintr-un orgoliu stupid şi un joc pueril de imagine. 

Dacă vreţi să ajutaţi Timişoara, încetaţi presiunea asupra CJSU Timiş. Ce urmăriţi? Desfiinţarea lui dacă nu votează ce doriţi? Trimiteţi mai multe vaccinuri în centrele de vaccinare, printre care primul centru de vaccinare non-stop de la Spitalul Judeţean. Încurajaţi populaţia, nu o mai pedepsiţi, căci vă asigur că singura cale de luptă împotriva virusului este alături de timişoreni, împreună cu ei, nu împotriva lor”, a încheiat Alin Nica. 

Vă mai recomandăm:
 

Situaţie fără precedent. Raed Arafat a prelungit carantina pentru Timişoara, peste capul factorilor de decizie locali

Fritz acuză politizarea carantinei. DSP Timiş a propus carantină pentru localităţi cu primari USR-PLUS şi PSD şi ridicarea restricţiilor pentru cele cu primari PNL

Surpriză uriaşă. Timişoara iese din carantină deşi rata de infectare nu a scăzut, ci a crescut. Prelungirea restricţiilor a căzut la vot

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite