Timişoreanul care a lăsat cu gura căscată juriul de la iUmor. Bendeac: „Mă, deci omul este o somitate şi noi trei proşti“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nechifor Bugeac la Iumor FOTO a1.ro
Nechifor Bugeac la Iumor FOTO a1.ro

Timişoreanul Virgiliu Pop, alias Nechifor Bugeac, a uluit juriul show-ului iUmor de la Antena 1. Autorul paginii de Facebook Letopiseţul Ţării Moldovei, al Ardealului şi Valahiei, a creat umor cu ajutorul uitatei limbi româneşti.

Virgiliu Pop a decis să participe la iUmor cu pseudonimul Nechifor Bugeac, explicând că nu a dorit să amestece viaţa şi prestaţia sa profesională cu scrisul la Letopiseţ. Este vorba de o pagina de Facebook în care Pop scrie exclusiv în limba română veche.  

În spectacolul de la Antena 1, cărturarul Nechifor Bugeac nu a făcut un obişnuit stand-up, ci a stat aşezat pe un jilţ, povestirea sa fiind înregistrată şi redată în faţa juriului. 

Despre Şerban Copot, cărturarul a spus:  “Au făcut aceştia taraf căruia i-au zis Tainicele Lighioane”, amintind de trupa în care cânta Şerban în tinereţe, Animal X. 

Când a trecut la juraţi, Virgil a început cu Delia, adeptând versurile melodiei ei “Cine m-a făcut om mare”, într-o manieră emoţionantă. 

Apoi a urmat Mihai Bendeac, iar cronicarul a vorbit despre copilăria lui şi cum şi-a ales cariera. 

“Şi tot acesta a început a scrie “Letopiseţul unui holtei” unde au istorisit viaţa sa, făcând spovedanie despre păţaniile sale întru-împreunare”, spune Nechifor Bugeac. 

“Pentru aşa daruri, au plătit acesta cu pleata”, a continuat concurentul iUmor despre Cheloo, vorbind despre cum s-a apucat el de muzică şi ce versuri scria. 

“Wow, ce număr mişto!”, a exclamat încântat Cheloo. “Eu chiar mi-am dorit să fac o piesă în limba veche românească pe care eu o consider pierdută pentru mine”, a mărturisit Cheloo. 

“Vă mulţumesc că aţi apărut în viaţa mea infectă”, a exclamat Cheloo. 

Concurentul iUmor a primit trei Like-uri de la juraţii iUmor. 

În culise, juraţii iUmor au aflat după vot cine cu adevărat concurentul pe care l-au văzut evoluând pe scenă. 

“Şi este singurul român specializat în drept internaţional spatial! Comandantul primei expediţii româneşti de simulare marţiană RoMars 2011 în Utah, SUA! Doctorat la Universitatea din Glasgow! Timp de doi ani professor universitar de engleză juridică la Universitatea Lille II din Franţa. În 2011, a primit premiul I pentru cea mai bună lucrare şi prezentare în cadrul Simpozionului Internaţional pentru Reducerea Impactului şi Explorarea Asteroizilor, la College Station, USA! În prezent, coordinator national al activităţilor spaţiale la Agenţia Spaţială Română. Este coordonatorul national delegate pentru Săptămâna Mondială a Spaţiului Cosmic”, scrie a1.ro. 

“Mă, deci omul este o somitate şi noi trei proşti ”, sa mai spus Mihai Bendeac. 

“Cred că nu sunt vrednic, chiar nu-s fals modest. Şi ce a zis Bendeac nu e adevărat. Nu sunt ei proşti şi eu o somitate. Ei sunt nişte artişti fenomenali”, a declarat Virgiliu Pop pentru Adevărul. 

Vă mai recomandăm:

Cele mai bune ponturi de călătorie de la românul care văzut 64 de ţări. Cum îţi găseşti cele mai ieftine hoteluri sigure

Prima expediţie românească pe „Marte” condusă de timişoreanul Virgiliu Pop GALERIE FOTO

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite