Situaţie fără precedent. Raed Arafat a prelungit carantina pentru Timişoara, peste capul factorilor de decizie locali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara rămâne încă 72 de ore în carantină
Timişoara rămâne încă 72 de ore în carantină

Această decizie a fost luată prin Ordin al Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în urma consultării cu conducerea Ministerului Sănătăţii,

Conform votului de la ultima şedinţă a Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, Timişoara şi cele patru localităţi periurbane, Moşniţa Nouă, Ghiroda, Giroc, Dumbrăviţa, urmau să iasă din carantină începând din această noapte. 

Bucuria că s-a terminat carantina a durat puţin. 

Duminică, Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în urma consultării cu conducerea Ministerului Sănătăţii, să prelungească carantina în Timişoara şi în comunele periurbane cu încă 72 de ore. 

„Ca urmare a situaţiei existente în perimetrul format din raza administrativ-teritorială a municipiului Timişoara şi a comunelor limitrofe, unde rata de incidenţă este ridicată, iar în baza datelor furnizate de CNCCI, gradul de ocupare a paturilor COVID ATI în judeţul Timiş, a atins capacitatea maximă, în vederea limitării riscului ridicat de transmiterea a Coronavirusului SARS-CoV-2 printre comunităţile vizate, s-a stabilit prelungirea carantinei pentru încă 72 ore pentru ariile teritoriale din Judeţul Timiş, respectiv, municipiul Timişoara şi comunele Moşniţa Nouă, Ghiroda, Giroc, Dumbrăviţa, cu aplicabilitate imediată din data de 22.03.2021, ora 00.00. Această decizie a fost luată prin Ordin al Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în urma consultării cu conducerea Ministerului Sănătăţii, dată fiind lipsa întrunirii numărului minim de voturi care să permită adoptarea unei hotărâri a CJSU Timiş în ceea ce priveşte măsurile necesar a fi aplicate în vederea limitării noului virus, în pofida recomandărilor furnizate de DSP, ale avizelor şi recomandărilor INSP. Precizăm faptul că această măsură are caracter temporar, ea fiind necesară până la găsirea unei soluţii viabile la nivel judeţean sau naţional”, a anunţat DSU. 

Şeful CJ Timiş: Prelungirea carantinei de către Raed Arafat este o bătaie de joc la adresa timişorenilor

Dominic Fritz voia ca timişorenii să nu iasă din case când în toată România erau doar 308 cazuri de infecţii cu SARS-CoV-2. „Nicolae Robu, se aude?”

Oamenii pot ieşi din casă doar cu declaraţia la ei

Pe durata prelungirii măsurii de carantinare zonală, în zona carantinată se vor aplica măsurile din Ordinul nr. 6578/06.03.2021 emis de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, astfel cum a fost modificat prin Ordinul nr. 6604/10.03.2021, adică se vor aplica aceleaşi restricţii şi condiţii de deplasare, aplicabile începând cu data de 08.03.2021 în cele 5 localităţi.  

„În perioada de 72 de ore de prelungire a măsurii de carantinare se va analiza oportunitatea şi necesitatea prelungirii măsurii de carantinare ulterior acestei prelungiri temporare.  

Ordinul a fost emis urmare a consultării cu Ministerul Sănătăţii, în scopul asigurării interesului general legitim al comunităţii pentru protejarea sănătăţii publice, urmare a neîntrunirii numărului minim de voturi în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş pentru prelungirea măsurii de carantinare zonală.  

Aceste măsuri au ca scop prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Lipsa unei decizii de prelungire a carantinei înainte de manifestarea efectelor pozitive de reducere a incidenţei poate duce la o creştere necontrolată a cazurilor pe termen scurt, şi astfel, poate duce la crearea unui blocaj al autorităţilor locale în asigurarea răspunsului la situaţia generată de riscul epidemiologic.  

Având în vedere situaţia deosebit de gravă prin care trece acum sistemul local de sănătate, facem apel la populaţie să respecte cu stricteţe noile măsuri impuse, astfel încât, în cel mai scurt timp, rata persoanelor infectate să înceapă să scadă”, a transmis prefectul de Timiş, Zoltan Nemeth. 

Vă mai recomandăm:

Fritz acuză politizarea carantinei. DSP Timiş a propus carantină pentru localităţi cu primari USR-PLUS şi PSD şi ridicarea restricţiilor pentru cele cu primari PNL

Surpriză uriaşă. Timişoara iese din carantină deşi rata de infectare nu a scăzut, ci a crescut. Prelungirea restricţiilor a căzut la vot

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite