Un nou centru de închiriat biciclete în Timişoara: studenţii şi profesorii vor putea pedala gratuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bicicletele roşii vor putea fi închiriate doar de către studenţii şi cadre didactice
Bicicletele roşii vor putea fi închiriate doar de către studenţii şi cadre didactice

Serviciul de închiriere biciclete Cicloteque va pune la dispoziţia studenţilor şi cadrelor didactice din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara 40 de biciclete

Cicloteque a deschis trei centre la Timişoara: la Universitatea de Vest, Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor şi Ringul Bursier.  Utilizatorii vor putea închiria bicicletele dintr-un centru, le vor folosi apoi pentru deplasarea în oraş şi, la final, le pot returna în oricare dintre cele trei centre.

Primele patru ore de închiriere sunt gratuite, urmând ca apoi utilizatorul să plătească 5 lei/oră dacă doreşte să folosească o perioadă mai lungă bicicleta.

Cicloteque este un proiect al  Asociaţiei MaiMultVerde şi UniCredit Ţiriac Bank  în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timişoara, Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor şi RETIM Timişoara.

Cele trei centre din Timişoara sunt deschise în fiecare zi a săptămânii între orele 08.00 şi 20.00. Serviciul Cicloteque este adresat studenţilor şi cadrelor didactice din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara. Închirierea bicicletelor se poate face în centre şi online pe site-ul www.cicloteque.ro/timisoara, urmând trei paşi simpli: înregistrarea, crearea unui cont şi rezervarea bicicletei.

Împreună cu bicicleta, utilizatorul primeşte şi echipamentul de protecţie necesar (antifurt, cască de protecţie, genunchiere, mănuşi).

”Aducem Cicloteque în Timişoara cu acelaşi scop cu care porneam proiectul în Bucureşti în urmă cu cinci ani, anume pentru a promova mersul pe bicicletă ca mijloc de transport nepoluant, alternativă la traficul auto şi problemele asociate acestuia: emisii de noxe şi CO2, stres, timp pierdut, aglomeraţie şi zgomot. Ne bucură interesul instituţiilor locale, începând cu Universitatea de Vest din Timişoara, şi faptul că avem în continuare UniCredit Ţiriac Bank alături de noi în acest demers”, a declarat Doru Mitrana, director la Asociaţia MaiMultVerde.   

”Când am pornit în 2008 proiectul Cicloteque împreună cu partenerii de la MaiMultVerde, ne doream ca în timp să ne extindem în afara Bucureştiului. Am reuşit asta anul trecut la Oradea, acum se întâmplă şi la Timişoara. Acum că am cucerit Vestul, aspirăm să trecem şi în celelalte zone ale ţării”, a declarat Anca Nuţă, Director Identitate şi Comunicare, UniCredit Ţiriac Bank.

“Prin lansarea acestui serviciu la Universitatea de Vest din Timişoara ne propunem să încurajăm cultura mişcării şi a sportului în rândul comunităţii academice. Este o iniţiativă cu beneficii atât pentru fiecare dintre noi, cât şi pentru întreaga comunitate din care facem parte, iar mediului universitar i se pretează să dea exemplu şi în acest domeniu”, a declarat rectorul Universităţii de Vest, Marilen Pirtea.

 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite