FOTO-INEDIT Începe asfaltarea pistei de decolare-aterizare a Aeroportului "Traian Vuia"  Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pista Aeroportului "Traian Vuia" din Timişoara a fost decopertată Foto: Ştefan Both
Pista Aeroportului "Traian Vuia" din Timişoara a fost decopertată Foto: Ştefan Both

Lucrările de pe Aeroportul Internaţional “Traian Vuia” vor demara pe data de 15 iunie şi vor dura până în 31 august. Aerportul va fi închis în totalitate în perioada 15-30 august

Aeroportul “Traian Vuia” Timişoara a accesat un credit de aproape 12.000 de lei de la Pireaus Bank, pentru a putea duce la bun sfârşit reparaţiile la pista de decolare-aterizate. Este vorba de aşezarea unui strat de asfalt pe dalele de beton care au fost decopertate şi curăţate. 

“Reparaţia pesitei este foarte importantă. Pista a suferit reparaţii capital în perioada 1993-1995, iar între 1999-2000 a fost pus un strat asfaltic pentru a asigura confortul pasagerilor. Au mai fost reparaţii în 2009, iar acum urmează să se refacă asfaltarea”, a declarat Dan Idolu, directorul Aeroportului “Traian Vuia” Timişoara.

Momentan, pista Aeroportului Timişoara este decopertată, însă aeronavele nu au nicio problemă în a face manevrele de decolare şi aterizare. Singurele neplăceri le au pasagerii, în timpul rulării, pentru că nu este un drum lin.

Lucrările la pista celui mai important aeroport din zona de vest, în lungime de 3.500 de metri şi lăţime de 45 de metri, se vor efectua în trei etape. Mai întâi se vor închide doar porţiuni de drum.

Pentru început se va scurta pista cu 1.400 de metri, în acest fel încât traficul aerian să se desfăşuare pe o pistă de 1.900 de metri. Perioada de lucru este între 15 iunie-29 iulie. 

Urmează apoi scurtarea pistei pe partea opusă, cu circa 1.300 de metri, astfel ca traficul să se desfăşuare pe o pistă de aproximativ 2.200 de metri. Perioada de lucru va fi între 30 iulie şi 20 august. 


Etapa a atreia va conţine lucrarea de asfaltare a părţii de mijloc, în lungime de 815 metri. 

“Probleme vor fi la mijlocul pistei, astfel că pentru a putea realize asfaltarea, aeroportul va fi închis în perioada 15-30 august”, a mai spus Idolu.  
 

Execuţia lucrărilor se realizează de către Albix General Construcţii, specializată şi autorizată de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română, pentru lucrări în infrastructură aeroportuară.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite