Timişoara tropicală: în centrul oraşului au apărut... palmierii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii au achiziţionat, pentru început, 35 de palmieri, care au fost instalaţi, în ghivece, pe spaţiul verde dintre benzile de circulaţie ale bulevardului I. C. Brătianu, la doi paşi de centrul Timişoarei.

Chiar dacă vara se lasă încă aşteptată, timişorenii se pot simţi deja ca la mare. Exoticele plante au fost scoase în oraş miercuri dimineaţa. Conform reprezentanţilor Horticultura SA, palmierii au fost achiziţionaţi din Olanda, la preţul de 149 de euro bucata.

"Sunt arbori care se potrivesc condiţiilor climaterice de la noi, ei există în multe ţări ale Europei şi sunt convins că vor da un farmec suplimentar oraşului nostru. Vor sta acolo circa trei sferturi din an, pentru că rezistă şi la temperaturi de până la minus zece grade Celsius. Evident că noi nu vom risca să îi lăsăm acolo să îngheţe. Vor mai fi puşi în faţa Liceului MIU. Nu ştiu exact câte bucăţi au fost cumpărate. Eu i-am cerut domnului director Drăgilă să cumpere maxim 40 în limita a 10.000 de euro", a spus primarul Nicolae Robu.

Citeşte şi:

Proiecte SF pentru Timişoara: trenurile vor traversa oraşul prin subteran

Primarul Robu va deveni şef de şantier: muncitorii nu vor mai putea sprijini lopata

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite