Terorism bizar la Timișoara. Copii puși să trimită amenințări cu bombă pe emailurile unor instituții

0
Publicat:

Un timișorean a fost ridicat de procurorii structurii centrale a DIICOT, cu acuzația că a transmis, prin intermediul unor tineri, inclusiv copiii, mai multe amenințări cu bombă pe emailurile unor instituții publice.

Un suspect a fost dus la audieri FOTO Arhivă
Un suspect a fost dus la audieri FOTO Arhivă

Potrivit DIICOT, infracțiunea pentru care se fac cercetări în acest dosar este amenințarea în scop terorist. Pentru a strânge probe, procurorii au făcut miercuri 31 ianuarie 2024 o percheziție în Timișoara.

„Din probatoriul administrat a rezultat faptul că, în perioada 2022-2024, un făptuitor a transmis sau a determinat mai mulți tineri (inclusiv minori), să transmită mesaje de amenințare, pe adresele de poștă electronică ale unor instituții publice,  prin  care  anunțau amplasarea în locații de pe raza capitalei a  unor dispozitive explozive care vor fi detonate”, a transmis DIICOT.

Potrivit procurorilor, acțiunea de la Timișoara s-a realizat cu suportul Serviciului Român de Informații și sprijinul jandarmilor din cadrul  Grupării de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timișoara.

„Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a mai transmis DIICOT.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite