Atentat dejucat în Danemarca: suspecţii arestaţi în decembrie au legături cu Hamas

0
Publicat:

Cele şapte persoane suspectate că pregăteau un atentat terorist în Danemarca, dejucat de poliţia daneză în decembrie, au legături cu mişcarea palestiniană islamistă Hamas, a anunţat vineri poliţia din această ţară, informează AFP.

Danemarca Arhivă Adevărul
Danemarca Arhivă Adevărul

Procurorul danez Anders Larsson a declarat în timpul unei audieri în faţa curţii de apel de la Copenhaga că afacerea "are legături cu Hamas", a precizat poliţia daneză într-un email pentru agenţia de presă franceză.

Niciun alt detaliu nu a fost comunicat, procedura derulându-se în spatele uşilor închise, transmite Agerpres.

Danemarca a anunţat pe 14 decembrie că au fost arestate trei persoane în cadrul unei anchete asupra unui proiect de atentat terorist. În total şapte persoane sunt suspectate la ora actuală că ar fi fost implicate în acest proiect de atentat.

Soldat danez FOTO EPA-EFE
Soldat danez FOTO EPA-EFE

După anunţarea acestei operaţiuni a poliţiei, în cooperare cu Serviciul de Securitate Danez (PET), Israelul a declarat că suspecţii arestaţi în Danemarca acţionau "în numele Hamas".

Acuzaţie care la acea vreme nu a fost confirmată de autorităţile daneze.

"Ameninţarea teroristă care vizează Danemarca este din nefericire serioasă, însă din fericire noi dispunem (...) de o poliţie şi de servicii de informaţii competente şi vigilente şi care fac tot ce le stă în putere, în fiecare zi, pentru a asigura securitatea noastră", a reacţionat ministrul danez al justiţiei Peter Hummelgaard, citat de agenţia Ritzau.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite