Restaurant Pizza Hut, închis temporar. Au fost găsiți gândaci vii și tăvi „neigienizate corespunzător“ VIDEO

0
Publicat:

Restaurantul Pizza Hut din Shopping City Timișoara a fost închis temporar de Protecția Consumatorului, deoarece, la controlul efectuat în urma unei reclamații, au fost găsite mai multe nereguli.

Un reprezentant al Pizza Hut a declarat că restaurantul va fi redeschis de 8 martie FOTO CJCPC
Un reprezentant al Pizza Hut a declarat că restaurantul va fi redeschis de 8 martie FOTO CJCPC

Una dintre abaterile descoperite de Protecția Consumatorului a fost aceea că „în spațiul de igienizare a veselei au fost identificate produse detergent lichid pentru spălarea automată a vaselor care aveau imprimate pe ambalat data 12/12/2022 fără a exista mențiuni pe produs cu privire la termenul de valabilitate sau data fabricației”.

„În același spațiu, atât pe mașina de spălat vase, cât și pe paviment și în imediata apropiere a vaselor igienizate existau insecte vii (gândaci de bucătărie) în mișcare. Tăvile utilizate în vederea coacerii blatului de pizza, neigienizate corespunzător, păstrate unele peste altele, înnegrite de arsură și cu depuneri consistente de grăsimi întărite, resturi alimentare. Materii prime (făină, brânză, mezeluri și diverse sosuri) lipsite de elemente de identificare - caracterizare necesare determinării conformității acestora”, sunt neregulile descoperite de Protecția Consumatorului.

În urma controlului, firma care administrează Pizza Hut a fost amendată cu 15.000 de lei, iat restaurantul a fost închis „până la remedierea deficiențelor constatate”.

Adjunctul CJPC Timiș, Alin Gubandru, a declarat că în momentul în care deficiențele sunt remediate, inspectorii de la Protecția Consumatorului sunt rechemați în control și dacă problemele au fost rezolvate, activitatea poate fi reluată.

„Adevărul” a încercat să obțină un punct de vedere din partea Pizza Hut. Directorul restaurantului din Shopping City a spus că nu este autorizat să ofere un punct de vedere, dar a dat asigurări că neregulile descoperite de Protecția Consumatorului nu sunt grave, iar restaurantul va fi redeschis în cursul zilei de miercuri 8 martie, în urma remedierii deficiențelor.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite