Cât de sănătoase sunt chipsurile. Află aici numărul de „E-uri“ al fiecărei mărci din ţara noastră
0O simplă pungă cu chipsuri poate fi o adevărată „bombă" de „E-uri" pentru cei care o consumă. Agenţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a realizat un studiu prin care se prezintă cât de sănătoase sunt chipsurile comercializate în ţara noastră.
Din studiul realizat de către ANPC reiese că 19 produse de acest gen care se găsesc pe rafturile magazinelor româneşti nu conţin „E-uri". La polul opus se află produsele Lays Ierburi şi cele Pringles, care au în compoziţia lor nu mai puţin de şapte tipuri de „E-uri".
De asemenea, potrivit studiului ANPC marca de chipsuri VIVA a refuzat să precizeze dacă sau câte „E-uri" au produsele.
Ce sunt „E-urile"
Substanţe chimice adăugate în diverse produse alimentare pentru a le îmbunătaţi aspectul, gustul sau pentru a le prelungi termenul de valabilitate.
Citeşte şi: