FOTO Dezastru găsit în spitale din nordul României. Ceapă încolţită în mâncarea pacienţilor şi lenjerie putredă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Geam la Secţia de Pediatrie FOTO botosaneanul.ro
Geam la Secţia de Pediatrie FOTO botosaneanul.ro

În urma unui control tematic comisarii de la Protecţia Consumatorului au găsit un adevărat dezastru în spitalele din Botoşani. Pacienţii consumă alimente ţinute în cămări insalbure, cu faianţă căzută şi gătită cu ustensile sudate şi vechi. Totodată o parte a saloanelor şi a băilor arătau dezastruos, cu uşi rupte, pardoseală crăpată nevopsite de ani de zile.

Săptămâna trecută comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului au făcut controale în spitalele din Botoşani. Controalele ANPC vizau calitatea serviciilor oferite pacienţilor. Rezultatele au fost dezastruoase, arătând, pe alocuri, o uriaşă bătaie de joc la adresa bolnavilor, în sistemul sanitar românesc.

dfdsgfgfd

Frigider Pediatrie FOTO botosaneanul.ro

Multe spitale aveau condiţii greu de imaginat în secolul XXI pentru păstrarea alimentelor pentru bolnavi dar şi numeroase saloane şi toalete insalubre, inclusiv la secţiile de dedicate copiilor. 

Mâncare pentru bolnavi în cămări cu faianţă căzută 

Echipele de control au vizat în special Spitalul Judeţean ”Mavromati” cea mai mare unitate spitalicească cu paturi din judeţ. La ”Mavromati”, secţia adulţi, comisarii de la Protecţia Consumatorului au găsit dezastru la bucătărie. Mai precis mâncarea pentru bolnavi, aşa cum arată şi monitorulbt.ro era depozitată în cămări neigenizate şi cu faianţa căzută de pe pereţi. Totodată mâncare pentru pacienţi era gătită cu obiecte de bucătărie foarte vechi, unele chiar sudate.

fsfgdfg

Cadă la spitalul de pediatrie FOTO botosaneanul.ro 

La Secţia de Pediatrie a spitalului, mâncare pentru copii era ţinută în frigidere ruginite iar blocul alimentar avea uşile şi ferestrele vopsite acum mult timp în urmă, scorojite şi vechi.  Cel mai mare dezastru a fost găsit însă la Spitalul Municipal din Dorohoi. În depozite de alimente vechi, improprii, cu igrasie şi umezeală pe la colţuri  au fost găsiţi saci de cartofi încolţiţi. Aceştia urmau să ajungă în mâncarea pacienţilor.

Lenjerie putredă şi uşi fără clanţe

Magnitudinea dezastrului din spitalele botoşănene este completată şi de starea în care se află unele saloane dar şi grupurile sanitare pentru pacienţi. La Secţia de Pediatrie comisarii ANPC au găsit uşi fără clanţe şi tâmplărie la toalete uzată, nevopsită de mult timp. Totodată în spaţiile de aşteptare, spune monitorulbt.ro, pardoseala era crăpată iar canapele şi scaunele rupte.

nbnn

Saci cu ceapă la spitalul Dorohoi FOTO monitorulbt.ro 

La Spitalul din Dorohoi, lenjeria din saloane era ruptă şi putredă. Şeful ANPC, Eduardt Cozminschi spune că a chemat pe şefii celor două spitale la Protecţia Consumatorului pentru discuţii, în urma neregulilor depistate. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cel mai mare incinerator de deşeuri medicale, închis de Garda de Mediu. „Avem contract direct cu spitalele, inclusiv cu «Matei Balş»“

Un e-mail viral despre coronavirus i-a făcut pe ucraineni să spargă autobuze şi să blocheze spitale

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite