Procurorul care a instrumentat dosarul “Poli Timişoara” şi-a dat demisia. I s-a deschis dosar penal pentru conducerea maşinii sub influenţa alcoolului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciprian Dorobanţu, procuror DNA care a instrumentat celebrul dosar „Poli Timişoara” are pe numele lui un dosar penal pentru conducerea unei maşini după ce a consumat alcool.

Mai mulţi „grei“ din Timişoara, în frunte cu fostul primar al oraşului, Gheorghe Ciuhandu, au fost trimişi în judecată de DNA. Fostul edil şi mai mulţi actuali şi foşti directori din Primăria Timişoara sunt acuzaţi de producerea unui prejudiciu de 30 de milioane de lei prin finanţarea ilegală a echipei de fotbal patronate de Marian Iancu în perioada 2008-2011.

Dosarul a fost instrumentat de procurorul Ciprian Dorobanţu. Astăzi, 17 mai, Dorobanţu şi-a înaintat demisia din Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timiş. Acesta a cerut însă contuinuarea activităţii la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş. 

Conform debanat.ro, acest lucru se întâmplă după ce pe numele lui Dorobanţu a fost deschis un dosar penal pentru conducerea automobilului sub influenţa băuturilor alcoolice. 

"Procurorul Ciprian Dorobanţu a fost prins în urmă cu o săptămână de un echipaj al Poliţiei Rutiere Timişoara în timp ce conducea automobilul propriu sub influenţa alcoolului. Procurorul a acceptat să i se recolteze probe de sânge, alcoolemia depistată fiind de 0,9% potrivit unor surse sau 1,7% potrivit altora. Această incertitudine este dată de faptul că nimeni din Poliţia Timiş nu vrea să comenteze vizavi de acest caz asupra căruia s-a aşternut silenzio stampa. De altfel, dosarul penal deschis pe numele magistratului a fost trimis imediat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie....Dosarul în cauză, extrem de secretizat, se află acum la Parchetul de pe lângă ÎCCJ. Prin urmare, DNA va trimite un alt procuror de caz în dosarul privind finanţarea clubului de fotbal Poli Timişoara”, scrie debanat.ro. 

Potrivit procurorilor DNA Timişoara, care au lucrat pe acest dosar mai bine de cinci ani, fostul primar Gheorghe Ciuhandu şi secretarul Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari „au uzat de prerogativele conferite de funcţiile ce le îndeplineau” pentru încheierea unui contract de asociere dintre Consiliul Local Timişoara şi societatea pe acţiuni deţinută de Marian Iancu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite