Aventura alpinistului Horia Colibăşanu de pe Himalaya nu s-a încheiat. Greul de abia acum începe!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Horia Colibăşanu
Horia Colibăşanu

Alpinistul timişorean Horia Colibăşanu şi partenerul său de căţărare, slovacul Peter Hamor, continuă aventura în Himalaya.

Horia Colibăşanu şi partenerul său slovac Peter Hámor au urcat pe vârful Manaslu, în 10 mai. Atunci au folosit o rută obişnuită. Aventura pe Himalaya nu s-a terminat, iar greul de abia acum începe.  

Echipa slovaco-română va încerca să revină pe vârful Manaslu, pe o rută virgină, care nu a mai fost străbătută niciodată. 

Tentativa de a deschide o rută nouă pe faţa nordică, după aclimatizarea pe ruta standard, împreună cu Peter Hámor – este un proiect cu miză de premieră mondială. 

Alpiniştii se aflau ieri la baza muntelui, dar de data aceasta pe faţa nordică, în Samdo. Astăzi este programată plecarea spre gheţar.

Manaslu (8.163m) este al optulea din lume ca înălţime, însă este considerat unul dintre cei mai periculoşi munţi de 8.000 de metri, având o rată de mortalitate de 10%, de trei ori mai ridicată decât pe Everest (8.848m), cel mai înalt şi promovat munte din lume.

Citiţi şi:

Horia Colibăşanu se apropie de vârful Manaslu. A trecut cu bine peste cea mai dificilă şi tehnică porţiune a muntelui

Paştele singurului creştin ortodox de pe Himalaya. Nu a lipsit „platoaşul” cu brânză, ceapă, slănină şi cârnaţi

Stomatologul-alpinist pleacă din nou pe Himalaya. Horia Colibăşanu va urca pe o rută „virgină“: „Ar fi cea mai bună performanţă a mea


EXCLUSIV Ce duce cu el un alpinist la peste 8.000 de metri altitudine. Horia Colibăşanu pregăteşte bagajul pentru expediţia din Himalaya

Coborâre extremă cu schiurile de la 8.000 de metri pentru medicul stomatolog din Timişoara

INTERVIU Adrenalină cu cel mai mai bun alpinist român al momentului: Horia Colibăşanu. La Babele l-au alergat urşii, la Pamplona, taurii

FOTO Alpinistul Horia Colibăşanu, după ratarea obiectivului Everest 2014: “Aveam de ales între păstrarea degetelor şi cucerirea vârfului”

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite