Mii de timişoreni pe lista „ruşinii” de la ANAF. O membră a clanului Cârpaci, în top cu o datorie de 4.000.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a publicat o listă cu peste 180.000 de români care înregistrează datorii la stat. Cu o datorie de patru milioane de lei, Mirela Stanca, concubina lui Ionelaş Cârpaci, unul din liderii clanului de romi Cârpaci, este în topul datornicilir din Timişoara. Mirela Stanca este, însă, în proces cu Fiscul.

Lista cu datornici publicată de ANAF scoate la iveală faptul că 3.400 de timişoreni au datorii mai mari de 1.500 de lei la Fisc. Primul în topul timişorenilor cu datorii şi pe locul 54 la nivel naţional se plasează Buga M Viorel, care apare pe lista ANAF cu o datorie de 3,94 milioane lei, dintre care 2,57 milioane lei obligaţii fiscale principale şi 1,37 obligaţii fiscale accesorii (penalităţi). La prima vedere, numele corespunde unui reprezentant al unuia din cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Timişoara. Reprezentanţii companiei suţin, însă, că „e o confuzie de nume, dar şi dacă ar fi Buga de la noi, nu avem comentarii pe tema asta”. Potrivit ANAF, datoria cu care Buga M Viorel apare pe listă nu este contestată.

Pe poziţia imediat următoare, pe locul 53 la nivel naţional şi „medaliată cu argint” într-un top al datornicilor din Timişoara este Mirela Stanca, membră a clanului Cârpaci, fiind chiar concubina lui Ionelaş Cârpaci. Mirela Stanca figurează cu o datorie de 3,93 milioane lei, dintre care 1,4 milioane obligaţii fiscale principale şi 2,53 milioane lei penalităţi. Chiar dacă pe lista ANAF, datoria Mirelei Stanca apare ca necontestată, pe rolul Curţii Supreme este un proces între Mirela Stanca şi Fisc, litigiu câştigat în primă instanţă de Fisc.

De altfel, Mirela Stanca a declarat pentru „Adevărul” că se judecă cu Finanţele pentru datoria pe care o are. „Au făcut acolo ce au vrut. M-au pus plătitoare de TVA şi nu sunt. De ce mă pune să plătesc dacă nu s-a încheiat procesul? Ne judecăm la Bucureşti. Ei tot fac ce vrea. Ne judecăm şi vedem ce o fi până la urmă”, a declarat Mirela Stanca.

„Medalie de bronz” în topul datornicilor din Timişoara , potrivit clasamentului întocmit de ANAF, obţine Dare T Sebastian Gabriel. Acesta figurează cu o datorie de 3,17 milioane lei, dintre care 2,37 de milioane de lei obligaţii fiscale principale şi 700.000 de lei penalităţi. Numele lui Dare Sebastian Gabriel apare în presa din urmă cu 10 ani, cu referire la un dosar de evaziune fiscală cu produse petroliere.

Lista completă a datornicilor ANAF poate fi consultată AICI

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite