Primele indicii după uriaşul incendiu de la fosta fabrică de ţigări. Lucrări neautorizate de compartimentare a clădirii FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
27 de maşini de pompieri au participat la stingerea incendiului de la marginea Timişoarei FOTO ISU Timiş
27 de maşini de pompieri au participat la stingerea incendiului de la marginea Timişoarei FOTO ISU Timiş

Mihai Ritivoiu, prefectul de Timiş, a anunţat că primele rezultate ale anchetei cu privire la incendiul de la fosta fabrică al lui Zaher Iskandarani: lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu şi lucrări neautorizate de compartimentare a clădirii.

Misiunea complexă pentru pompierii timişeni, joi, 14 aprilie, după izbucnirea unui incendiu la fosta fabrică de ţigări de la ieşirea din Timişoara spre Săcălaz. 

78 de pompieri militari din cele şapte subunităţi ale ISU Timiş au intervenit cu 14 autospeciale de stingere, două autospeciale de lucru şi salvare de la înălţime, un echipaj CBRN, o ambulanţă SMURD şi o cisternă de 30.000 de litri, la misiunea de stingere a incendiului produs la o hală de depozitare. 

GALERIE FOTO CU INCENDIUL DE LA FOSTA FABRICĂ DE ŢIGĂRI DIN TIMIŞOARA

În sprijinul salvatorilor timişeni au intervenit şi trei autospeciale de stingere cu 14 subofiţeri din cadrul ISU Arad, dar şi cinci Servicii Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă.  

Astfel, s-a utilizat un efectiv de 22 de autospeciale de stingere, două autospeciale de lucru şi salvare de la înălţime. 

“Incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă de aproximativ 9.000 metri pătraţi cu flacără deschisă şi posibilităţi de propagare.  

Din cauza degajărilor mari de fum, pentru protecţia populaţiei aflată în proximitatea zonei de manifestare, a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT”, au transmis cei de la ISU Timiş. 

27 de maşini de pompieri au participat la stingerea incendiului de la marginea Timişoarei

Sursa ISU Timiş 

Substanţele cu risc de explozie (în special de azotat de amoniu) au fost izolate şi nu s-au înregistrat depăşiri ai parametrilor de calitate a aerului. 

Pompierii au reuşit să stingă flăcările după aproape cinci ore de luptă cu focul, aproape de miezul nopţii. incendiul a fost lichidat însă şi în această dimineaţă era la faţa locului se mai afla un echipaj ISU pentru stingerea ultimelor focare mocnite. 

27 de maşini de pompieri au participat la stingerea incendiului de la marginea Timişoarei

Sursa ISU Timiş 


“Începând de astăzi (n.r. - vineri, 15 aprilie) de la prânz, după stingerea completă a focului, echipe de la ISU şi criminalişti de la IPJ vor demara cercetările (audieri, colectare de probe). Primele informaţii indică lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu şi lucrări neautorizate de compartimentare a clădirii. Am cerut exigenţă maximă organelor de control”, a anunţat prefectul Mihai Ritivoiu. 

Vă mai recomandăm să citiţi:

Incendiu uriaş la fosta fabrică de ţigări deţinută de Zaher Iskandarani, de la marginea Timişoarei VIDEO

Cauza incendiului care a distrus mansarda unui bloc din Timişoara. Ce au descoperit pompierii la faţa locului

Incendiu la mansarda unui bloc din Timişoara. Zeci de oameni au fost evacuaţi | FOTO VIDEO 
 

Incendiu la internatul unei şcoli pentru elevi cu nevoi speciale din Timişoara. Şase copii au fost evacuaţi

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite