Primar ucrainean, într-o convorbire cu Dominic Fritz: „Îi vom înfrânge cu inimile noastre fierbinţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Timişoarei a vorbit cu omologul său din Cernăuţi, oraş înfrăţit cu Timişoara
Primarul Timişoarei a vorbit cu omologul său din Cernăuţi, oraş înfrăţit cu Timişoara

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a făcut publică o discuţie avută cu primarul din Cernăuţi, oraş înfrăţit cu Timişoara. Primarul din Cernăuţi s-a declarat convins că ucrainenii vor ieşi victorişi din confruntarea cu ruşii.

„Îi vom înfrânge cu inimile noastre fierbinţi şi victoria va fi a noastră. După ce totul se va termina, ne vom întâlni în oraşul liber, Cernăuţi”, asta spune Dominic Fritz că i-a transmis primarul din Cernăuţi într-o discuţie pe care a avut-o, pe tema conflictului din Ucraina.

Fritz i-a promis omologului său din Cernăuţi că Timişoara va ajuta „cu tot ce va putea”. 

„Ieri, în prima zi de război, mi-a trimis o listă de echipamente de protecţie civilă de care oraşul are disperată nevoie pentru ceea ce va urma. Pentru Timişoara, primul oraş eliberat de comunism, acest atac asupra Ucrainei este un atac asupra libertăţii noastre, a tuturor. Este momentul în care trebuie să ne apărăm valorile timişorene şi europene. O putem face prin fapte concrete”, a transmis primarul Timişoarei.

Dominic Fritz a mai declarat că a luat legătura cu mai multe organizaţii şi firme din Timişoara pentru formarea unui comitet timişorean de solidaritate cu Ucraina, în special cu Cernăuţi, unde trăieşte şi o comunitate românească. 

„Prin acest comitet vom coordona o campanie de strângere de fonduri pentru nevoile oraşului înfrăţit şi orice alte acţiuni locale necesare în urmă războiului rusesc. Organizaţiile care vor să se implice în acest grup pot să ne contacteze pe adresa de email timisoara.pentru.ucraina@gmail.com”, a mai transmis Dominic Fritz.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Occidentul se trezeşte în oroarea ofensivei ruseşti. Dar nu complet. Şi nu toată lumea

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Lupte între forţele armate ruse şi cele ucrainene în centrul Kievului. Zelenski: 137 de morţi, inclusiv civili, 316 răniţi

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite