„Munţi” de mâncare, apă şi fructe în Vama Siret, pentru ucraineanii care fug de război

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: intermediatv.ro
FOTO: intermediatv.ro

În a doua zi de război în Ucraina, sute de cetăţeni, în special femei, copii şi bărbaţi cu vârsta peste 60 de ani, au trecut Vama Siret şi au intrat în România pentru a fi în siguranţă. După frontieră, pe teritoriul ţării noastre, ucrainenii au fost întâmpinaţi de oameni simpli, voluntari şi autorităţi, care le-au oferit mâncare, ceai cald şi transport gratuit în ţară şi în străinătate.

Sute de ucraineni au tranzitat vineri, 25 februarie, Vama Siret, din judeţul Suceava. Este vorba în special despre femei, copii şi bărbaţi peste 60 de ani, care au încercat să scape de războiul ruso-ucrainean şi să ajungă în zone sigure.

Pe teritoriul ţării noastre, refugiaţii au fost întâmpinaţi de oameni simpli, voluntari ai unor asociaţii sau autorităţi care le-au pus la dispoziţie gratuit apă, mâncare, fructe, ceai, cafea, jucării şi mijloace de transport pentru a se deplasa prin ţară şi străinătate.

Ucrainenii au mai primit şi cartele telefonice pentru a putea comunica în ţările Uniuni Europene. 

Valul de solidaritate i-a copleşit pe mulţi dintre dintre cetăţenii care şi-au părăsit casele în speranţa că vor avea o viaţă mai bună departe de război. Unii au început să plângă când au aflat că vor fi ajutaţi, că nu sunt singuri în faţa acestei uriaşe drame.  

Cei mai mulţi dintre refugiaţi nu rămân în Suceava, pleacă în alte judeţe sau în străinătate, unde au rude, prieteni.  

vama siret 25 febraurie
vama siret suceava 25 februarie

FOTO: Intermediatv.ro

vama siret 25 febraurie
vama siret suceava 25 februarie
Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite