Incident la Spitalul de Copii din Timișoara. Eliberare de heliu de la un aparat RMN, confundată cu început de incendiu. Zeci de oameni au fost evacuați

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Planul Roșu de Intervenție a fost activat sâmbătă dimineața la Spitalul de Copii din Timișoara, în urma unor degajări de fum. 92 de persoane au fost evacuate, 46 dintre acestea fiind copii.

Spitalul de Copii Timișoara. FOTO Arhivă
Spitalul de Copii Timișoara. FOTO Arhivă

UPDATE: Fumul degajat de aparatul RMN de la Secţia Pediatrie a Spitalului de Copii "Louis Ţurcanu" din Timişoara provenea de la evacuări de heliu ale sistemului de răcire al aparatului, Planul Roşu de Intervenţie fiind dezactivat, au transmis reprezentanții ISU Timiș.

Știrea inițială

Planul Roșu de Intervenție la Spitalul de Copii din Timișoara a fost activat la ora 7.45, atunci când o autospecială de primă intervenție și comandă, trei autospeciale de stingere, două autoscări, două autospeciale de transport personal și victime multiple și două ambulanțe SMURD au fost trimise către unitatea spitalicească.

28 de subofițeri au participat la intervenția de sâmbătă dimineață, transmite ISU Timiș. 

"Am fost solicitaţi să intervenim în urma unei degajări de fum la Spitalul "Louis Ţurcanu", secţia Pediatrie. În urma recunoaşterii, fumul provenea de la aparatul de RMN situat la parterul clădirii; nu au fost persoane rănite sau intoxicate cu fum. Începând cu ora 7.45 a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Din fericire, nicio persoană nu necesită îngrijiri medicale. Misiunea este în dinamică", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Timiș, Elena Megherea.

Inhalarea de heliu poate provoca dureri de cap, dureri în gât, ameţeli, greaţă şi dificultăţi de respiraţie.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite