Restaurantul unui controversat om de afaceri din Galați a luat foc. Flăcările au cuprins întreg localul și o casă învecinată VIDEO

0
0

Un incendiu puternic a izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă într-un restaurant din județul Galați, iar flăcările s-au extins la o casă învecinată. Restaurantul aparține lui Gheorghiţă Suvejanu, acuzat de procurori de proxenetism, cămătărie şi şantaj,

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați, incendiul s-a produs la restaurant Hanul Vânătorului, DN 26  în localitatea Vânători. Flăcările au cuprins o sală de nunți, restaurantul și locuința patronului.

Nu au fost înregistrate victime, dar flăcările s-au extins la o casă din apropiere.

Flăcările au cuprins tot restaurantul FOTO: CAPTURĂ/ISU
Flăcările au cuprins tot restaurantul FOTO: CAPTURĂ/ISU

La fața locului au ajuns patru autospeciale de stins incendii, o autoscară, o autospeciala de descarcerare si echipajul SMURD tip B2 de la Detașamentul de Pompieri Galați. Deoarece focul se extindea cu repeziciune, au fost suplimentate forțele din teren, a anunțat ISU. 

„15 persoane s-au autoevacuat. Incendiul este localizat, se lucrează la lichidare. Au fost suplimentate forțele din teren cu două două autospeciale de la Secția de Pompieri Galați, o autocisterna de 9 tone, două autospeciale de la Liberty și 23 de oameni din tura liberă”, a transmis ISU Galați.

Patronul de la „Hanul Vânătorilor”, arestat pentru proxenetism, camătă și șantaj

Poliţiştii au stabilit, în 2021, că patronul unui cunoscut han vânătoresc din Galaţi,  Gheorghiţă Suvejanu, a obţinut sute de mii de euro din prostituţie, împrumuta bani cu dobândă cămătărească şi apela apoi la ameninţări şi şantaj ca să îi recupereze. Procurorii l-au trimis în judecată pentru comiterea a şase infracţiuni: proxenetism, camătă, şantaj, evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.  

Instanţa a confirmat pe 21 octombrie legalitatea sesizării cu rechizitoriul, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.

Anchetatorii susţin că afaceristul ar fi determinat două femei să se prostitueze, facilitându-le oferirea de servicii sexuale pe bani în diferite ţări europene. Suvejanu ar fi obţinut astfel aproape 300.000 de euro timp de aproape şapte ani. Banii îi erau remişi fie direct, de cele două prostituate, fie prin intermediari care îi aduceau banii din străinătate, fie prin servicii de transferuri rapide. 

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite