România va acorda sprijin autorităţilor din Slovenia pentru stingerea incendiilor de păduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Guvernul României a anunţat că trei aeronave aflate în dotarea Forţelor Aeriene Române, configurate pentru stingerea incendiilor vor desfăşura, începând de sâmbătă, o misiune internaţională de sprijin în Slovenia, în scopul limitării extinderii incendiilor de pădure. Ajutorul va fi acordat în baza solicitării de asistenţă internaţională formulată de guvernul Republicii Slovenia prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat, azi, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, la propunerea DSU, după ce, în data de 22 iulie 2022, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitatea sa de punct naţional de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităţilor din Slovenia pentru acordarea de asistenţă internaţională, având în vedere situaţia de urgenţă generată de extinderea incendiilor de pădure pe teritoriul acestora”, a informat Executivul într-un comunicat de presă. 

Astfel, Guvernul a anunţat că a decis acordarea unui ajutor umanitar extern de urgenţă, pentru autorităţile Republicii Slovenia, ca urmare a activării European de Protecţie Civilă. Potrivit Executivului, „cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale, 3 aeronave aflate în dotarea Forţelor Aeriene Române, configurate pentru stingerea incendiilor vor efectua începând cu data de 23.07.2022 o misiune internaţională de sprijin în Slovenia, în scopul limitării extinderii incendiilor de pădure, care au pus stăpânire pe teritoriul acestora. Cele două aeronave Spartan pregătite pentru stingerea incendiilor şi un Hercules care va fi folosit pe tru transport logistic vor pleca, azi, în Slovenia”. 

Guvernul a mai precizat că statul român s-a implicat şi în sprijinirea autorităţilor din Grecia.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite