Mesaj de la Anonymous pentru Guvernul României, după noua lege a dronelor: „Nu vom tolera cenzura!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miscarea Anonymous, cunoscută în întreaga lume pentntru protestele sale de mare amploare, împotriva autorităţii, a lansat pe canalul Youtube un mesaj pentru Guvernul României

Mesajul vine ca urmare a noii legi a Ministerului Transporturilor din România, care reglementează utilizarea dronelor în rândul populaţiei civile. Legea interzice filmarea şi fotografierea cu ajutorul dronelor, indifenet de mărime sau de model. 

“Noi, oamenii internetului liber, nu vom tolera niciodată cenzura şi vom expune întotdeauna nelegiuirile celor corupţi prin toate mijloacele pe care le avem. Asta include şi folosirea obiectelor zburătoare fără pilot. Nu vom tolera tentativele voastre de a ne îngrădi dreptul la informare şi la a-i informa pe alţii despre nelegiuirile voastre. Nu ne vom supune legilor impuse de către hoţii şi criminalii ce conduc această ţară. Nu suntem dispuşi să mai tolerăm această clasă politică. Nu vom lăsa ca această ţară să devină o colone a vestului şi a estului transformând-o într-un stat poliţienesc.

Atât timp cât veţi continua să ne furaţi, să impuneţi legi nedrepte, să ne otrăviţi aerul şi apa, şi să vindeţi ţara asta puterilor străine, noi vom continua să expunem aceste crime cu şi fără ajutorul drone. 

Nu avem nevoie de permisiunea vreunei autorităţi ca să expunem o nedreptatea. Cunoaşterea este liberă! Aşteptaţi-vă la noi!”, se arată în mesajul Anonymous. 


 

Conform wikipedia.org, Anonymous este o ideologie care a luat naştere în 2003 pe site-ul 4chan şi reprezintă un concept în care mai multe comunităţi de useri există într-o societate anarhica şi care luptă pentru libertatea internetului împotriva ocultei şi corporaţiilor mondiale. Adesea este gresit asociata cu un grup de hackeri.

Membrii acestei grupări ies în public şi poartă masca Guy Fawkes popularizată de filmul şi banda desenată “V for Vendetta”. Masca portretizează o faţă albă, cu un zâmbet subtil şi obrajii roşii, o mustaţă mare, îndreptată în sus la ambele capete, şi o barbă subţire verticală şi ascuţită.

Citeşte şi:


Revolta proprietarilor de drone, în urma unei legi făcute pe genunchi: „Vor să ne întoarcem în epoca de piatră”

Noua lege a Ministerului Transporturilor, care va intra în vigoare în 20 februarie, va interzice fotografierea şi filmarea cu ajutorul dronelor.

Ce poţi face cu dronele: Elveţia creează un sistem prin care salvează vieţi. În România, utilizarea lor e interzisă

Dronele, în afara celor folosite de armată, sunt utilizate mai ales la fotografiat şi filmat de la înălţime, dar acest lucru s-ar putea schimba în viitorul nu prea îndepărtat. Inginerii elveţieni au dezvoltat un sistem ingenios care presupune gruparea dronelor în „roiuri“ şi trimiterea lor în misiuni de salvare.

Drona liberă, specie pe cale de dispariţie. Legea românească imită reglementările franceze

Ministerul Transporturilor a decis să reglementeze folosirea dronelor în spaţiul aviatic românesc. Odată cu această lege, fotografierea şi filmarea sunt interzise.

Ministerul Transporturilor „doboară“ dronele: cele care filmează sunt interzise

Dronele sunt populare şi în România, nu puţine fiind ocaziile în care oamenii le-au scos ca să fotografieze şi filmeze oraşe şi locuri interesante, dar Ministerul Transporturilor a decis ca cele dotate cu cameră video să nu se mai ridice de la sol.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite