Mâncarea săracului mai scumpă ca oricând. Kilogramul de cartofi a ajuns la doi lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
In piața Badea Cârțan cartofii se vând cu 2 lei kilogramul
In piața Badea Cârțan cartofii se vând cu 2 lei kilogramul

Aliment de bază pe care și-l permitea oricine, cartoful a ajuns să fie un lux. Producția de cartofi din acest nu a fost cea mai bună, astfel că prețul „a explodat”, fiind dublu față de aceeași perioadă a anului trecut. 

Prețul cartofilor imediat după recoltare nu era mai mare anul trecut de 1 - 1,2 lei. Explicația era una destul de simplă. Comercianții aduceau sute de tone de cartofi din Ungaria sau Austria, unde prețul era de 0,4 lei pe kilogram. Europa se confruntă însă în acest an cu o criză la cartofi, astfel că prețul a urcat pe piață până la doi lei. „O să mai crească pentru că nu s-au făcut anul acesta”, avertizează comercianții. Chiar dacă ar trebui să-ți frece mâinile de bucurie, vânzătorii de cartofi care îndură frigul din piață se plâng că nu au vânzări. „Cine să cumpere dacă nu are lumea bani?”, întrebă retoric unul dintre comercianți. 




Reduceri pentru cartofii la sac

Vânzătorii din Badea Cârțan au și o ofertă specială pentru cei care cumpără la sac: 1,6 lei sau 1,8 lei pe kilogram, în funcție de cât de mari sunt cartofii. „Vreau să cumpăr 50 de kilograme pentru iarnă. Prețul este mare comparativ cu alți ani și comparativ cu veniturile”, a spus o timișoreancă ieșită să facă piața. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite