Frontiera româno-sârbă redeschisă bicicliștilor. O dată pe lună se poate pedala de la Timișoara până la Zrenjanin

0
Publicat:

Amatorii de ciclism vor putea pedala, sâmbătă și duminică, 25-26 septembrie, de la Timișoara până la Zrenjanin (în Banatul sârbesc), pe pista de pe digul Begăi. Frontiera de pe pista de cicloturism va fi deschisă o dată pe lună.

Punct mobil de frontieră pe digul Begăi FOTO Ștefan Both
Punct mobil de frontieră pe digul Begăi FOTO Ștefan Both

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara va deschide o dată pe lună, începând cu weekendul 25-26 martie 2023 și până în luna octombrie, un punct de trecere al frontierei cu Serbia pentru pista de biciclete în zona comunei Uivar, a anunțat prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu.

Inițiativa vine după reușita din septembrie 2022, când s-a deschis în premieră punctul de frontieră de pe digul Begăi, dintre România și Serbia.

Era pentru prima dată când s-a putut folosi pista de biciclete pe întreaga sa lungime, așa cum a fost gândită în proiectul de finanțare europeană, de la Timișoara până în orașul sârbesc Zrenjanin. 

În acel weekend au profitat de ocazie peste o mie de bicicliști, care au pedalat de la Timișora până în Serbia.

Pista de biciclete de pe digul canalului Bega este utilizată deja de șapte ani pe distanța Timișoara-frontieră. 

Pista de bicicletă în Serbia FOTO Ștefan Both
Pista de bicicletă în Serbia FOTO Ștefan Both

În oglindă, vecinii din Serbia au realizat și ei pista de biciclete de la graniță până în localitatea Klek, iar acolo eu aveau deja o pistă spre Zrenjanin, capitala Banatului sârbesc. 

Se așteaptă acum construcția infrastructurii punctului de trecere a frontierei atât pentru bicicliști, cât și pentru vapoarele de pe Bega. 

Consiulul Judeţean Timiș a alocat banii (aproape 600.000 de euro) pentru execuţia a ceea ce ţine de partea românească a punctului de trecere a frontierei. Partea sârbă trebuie să facă în oglindă aceeaşi chestiune.

Se speră ca punctul de frontieră să fie operaţional până la finele anului 2023. 

Până atunci, frontiera pentru bicicliști va fi deschisă până în octombrie, după cum urmează: 25 - 26 martie, 29 - 30 aprilie, 27 - 28 mai, 03 - 04 iunie, 24 - 25 iunie, 29 - 30 iulie, 26 - 27 august, 23 - 24 septembrie și 28 - 29 octombrie.

Trecerea frontierei se va face pe baza cărții de identitate, între orele 8.00 și 20.00. 

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite