EXCLUSIV Huliganul de la protestul din Timişoara, fiul unei consiliere PSD. Tânărul neagă implicarea: „În afară de mama, nu cunosc pe nimeni în PSD“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protestul organizat sâmbătă la Timişoara a fost marcat de un incident în care un tânăr a lovit un cameraman al televiziunii RTV. A fost suficient pentru ca televiziunea de casă a PSD să pună protestul de la Timişoara sub semnul violenţelor. Numai că tânărul care a lovit un cameraman este chiar fiul unei consiliere PSD. Cu toate acestea, gestul tânărului nu pare a avea legătură cu calitatea mamei sale.

În timpul protestelor de sâmbătă de la Timişoara, Jandarmeria a aplicat cinci amenzi pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, iar Poliţia a întocmit un dosar penal pentru loviri şi alte violenţe, după ce un grup de huligani a făcut scandal, iar unul dintre tineri a lovit un cameraman al televiziunii RTV. Mai mulţi tineri participanţi la protest au declarat ulterior că huliganii s-au infiltrat în mulţime, în primele rânduri, la comanda PSD, tocmai cu scopul de a face scandal şi a instiga la violenţă.

Fără  vreo probă care să arată că huliganii au fost plătiţi de PSD să instige la violenţă, RTV a prezentat protestul de la Timişoara sub semnul violenţelor arătând că „zeci de susţinători ai lui Klaus Iohannis de la Timişoara au fost amendaţi de jandarmi, iar unul dintre ei s-a ales chiar cu dosar penal după ce a atacat jurnaliştii prezenţi la faţa locului”.

O anchetă „Adevărul” arată că, în realitate, Jandarmeria a aplicat cinci amenzi, nu zeci cum a spus RTV, şi a întocmit un dosar penal tânărului care a lovit un cameraman. Huliganul care s-a ales cu dosar penal, Marian Dragan Lakatoş este fiul unei consiliere PSD, Maria Lakatoş, din comuna Variaş, un fief al PSD, una din puţinele localităţi din Timiş în care Victor Ponta a luat mai multe voturi decât Klaus Iohannis. De asemenea, Victor Ponta, venit într-o vizită neanunţată în Timiş, s-a întâlnit cu activul PSD din Timiş la Variaş.

În ciuda acestor coincienţe, ancheta „Adevărul” arată că gestul lui Lakatoş nu are legătură cu calitatea mamei sale de consilier PSD, ci mai degrabă cu faptul că tânărul, un rebel în vârstă de 18 ani, care a plecat de acasă dorind să fie pe cont propriu, dar care încă trăieşte din banii părinţilor, a intrat în anturaje dubioase, care l-au făcut vulnerabil şi l-au dus în situaţia de a reacţiona violent la vederea luminilor de la camerele puse pe el.

Potrivit Mariei Lakatoş, fiul ei este absolvent al Liceului Auto din Timişoara, visând în copilărie să devină fotbalist şi fiind susţinut în acest sens. Ca fotbalist ratat, Dragan Lakatoş a hotărât să plece la 18 ani de acasă şi să îşi ia viaţa pe cont propriu. Tatăl lui lucrează ca măcelar în Belgia, iar mama a pierdut controlul asupra fiului său, care lucrează ca agent de pază la o firmă din Timişoara. Maria Lakatoş povesteşte că tânărul nu o ascultă, refuză să se întoarcă acasă, iar în ziua protestului de sâmbătă, a vorbit cu fiul său la telefon şi acesta i-a spus că merge la Oradea, aflând de la un vecin că fiul ei a fost, de fapt, la protestul din Timişoara. „Dacă nu l-aş fi văzut în poză, poate că nu aş fi crezut că a fost acolo”, a declarat mama tânărului, care a mai spus că seara târziu a vorbit cu fiul său la telefon. Acesta i-a spus că a fost la protest, fără să îi spună că a fost implicat în scandal, iar discuţia a degenerat şi s-a încheiat în momentul în care femeia i-a spus fiului său că nu avea ce să caute acolo.

Contactat de „Adevărul”, Dragan Lakatoş a povestit cum s-au întâmplat, din perspectiva sa lucrurile. „L-am rugat pe colegu (n.r. cameramanul RTV) să nu mai filmeze. Mi-au venit mai multe camere în faţă şi fiind un pic recalcitrant am dat cu mâna spre cameră. Probabil că el s-a speriat şi a  tras de cameră. Ăsta a fost evenimentul din punctul meu de vedere”, a declarat tânărul care s-a ales cu dosar penal pentru „Adevărul”.

Întrebat care au fost gândurile cu care a mers sâmbătă seara în piaţă, Dragan Lakatoş a declarat că „am fost ca să îmi exprim punctul meu de vedere şi vreau să...na...încercând să fac ceva, să schimb ceva, dar nu ştiu dacă am reuşit ceva”. Lakatoş a mai declarat că grupul său a mers în piaţă cu gândul să participe la proteste ca toţi ceilalţi. „Noi am zis că  mergem să ne uităm. După aceea au degenerat lucrurile pentru că au început şi camerele, a început lumea să strige, toată lumea cu camerele pe noi, la nervi am cedat. Ne-am pus în faţă că am vrut să fim acolo în faţă să vedem ce se întâmplă, eram curioşi. Unii sunt colegi de-ai mei, pe unii nu îşi ştiam decât din vedere”, a mai declarat Dragan Lakatoş, care nu a vrut să dea niciun fel de detalii despre grupul cu care a fost în piaţă.

Când a fost întrebat dacă nu s-a gândit că gestul său lasă loc de interpretări, ţinând cont de calitatea mamei sale de consilier local PSD, tânărul a confirmat că nu este într-o relaţie bună cu mama lui. „Eu nu am mers cu gândul să fac scandal. Am mers cu gândul să văd ce se întâmplă. Eu cu mama, cu consilier, cu asta, nu am treabă pentru că eu sunt plecat în oraş”, a mai spus tânărul, din grupul căruia a făcut parte şi Cristian Tase, un bodyguard din oraş. Întrebat cum comentează acuzele celor care susţin că a fost în Piaţa Operei la comanda PSD, Dragan Lakatoş a respins acuzaţiile. „Nici nu se pune problema. Nu fac lucruri murdare de genul ăsta pentru 50 de lei sau un milion pentru că nu îmi plătesc nici amenda. Nici gând de plătit sau ceva. În afară de mama nu cunosc pe nimeni din PSD”, a declarat Dragan Lakatoş pentru „Adevărul”.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite