Bilete pentru expoziția Brâncuși de la Timișoara. Punct culminant al programului Capitală Europeană a Culturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A mai rămas o lună până la debutul expoziției „Brâncuși: surse românești și perspective universale”, eveniment a programului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii. Expoziția va putea fi văzută în perioada 30 septembrie 2023 – 28 ianuarie 2024.

Sculptorul Constantin Brâncuși
Sculptorul Constantin Brâncuși

Găzduită de Muzeul Național de Artă din Timișoara în perioada 30 septembrie 2023 – 28 ianuarie 2024, expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale” este unul din cele mai așteptate evenimente ale acestei toamne în Europa Centrală și de Est și punct culminant al programului cultural Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii. 

Începând de luni, 4 septembrie 2023, biletele pot fi achiziționate de pe site-ul expoziției: brancusi-2023.info.

Expoziția este organizată de către Muzeul Național de Artă Timișoara, Fundația Art Encounters și Institutul Francez din România, fiind finanțată de Consiliul Județean Timiș.

Am spart gheața și am cumpărat primul bilet la Expoziția Brâncuși! Sunt nerăbdător să admir opera marelui artist și vă invit să vă alăturați acestui eveniment care reunește, pentru prima dată după 50 de ani, sculpturi emblematice din perioada de maturitate a artistului, de la mari muzee ale lumii, precum Centrul Pompidou sau Tate Gallery, dar și din tinerețea acestuia, din colecții muzeale și private din România. Sunt mândru că îl aducem acasă pe marele Brâncuși printr-un parteneriat de succes între administrația județeană și mediul privat”, a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Pentru a beneficia de o experiență plăcută de vizitare și pentru siguranța lucrărilor expuse, biletele pot fi rezervate pentru intervale orare predefinite, în limita disponibilității. Pe lângă biletele care pot fi rezervate online din timp, va fi disponibil, în fiecare dimineață, și un număr de bilete pentru ziua respectivă, care pot fi achiziționate direct de la casieria Muzeului Național de Artă Timișoara.

Pot fi achiziționate următoarele tipuri de bilete:

Expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale” – 88 lei.

Expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale” și toate celelalte expoziții MNArT – 100 lei.

Expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale” pentru studenți (cu carnet de student) – 22 lei.

Expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale” pentru pensionari (cu talon de pensie) – 55 lei.

Toate veniturile rezultate din vânzarea de bilete vor merge către Muzeul Național de Artă din Timișoara pentru susținerea infrastructurii și proiectelor acestuia, au anunțat organizatorii.

Expoziția beneficiază și de un site dedicat, brancusi-2023.info, care vă invită să descoperiți universul Brâncuși, informații despre reputata curatoare Doina Lemny și volumul bilingv, român-englez, „Brâncuși: surse românești și perspective universale” pregătit de către aceasta, articole interesante despre viața și opera artistului sau ce anume spun marile personalități despre cel care a avut o contribuție enormă la înnoirea limbajului plastic al sculpturii moderne. Sunt prezentate și informații practice legate de bilete, reguli de vizitare, programul de mediere, precum și echipa proiectului.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite